10 Νοε 2014

"ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ"

Το Μητροπολιτικό Κολέγιο σας προσκαλεί την Τετάρτη 12/11 και ώρες 19:00 - 22:00 στο Χειμερινό Σεμινάριο με θέμα "ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ  ΑΜΥΝΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ" που συνδιοργανώνει το Τμήμα Εργοθεραπείας με το Παιδιατρικό Ινστιτούτο (ΠΑΙΔΙ.Ι).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιατρούς, παιδαγωγούς, θεραπευτές, γονείς, φοιτητές και άλλους ενδιαφερόμενους. Η διεθνούς φήμης ερευνήτρια Patricia Wilbarger, συγγραφέας και κλινικός της Εργοθεραπείας (φωτογραφία), σε μια 3ωρη παρουσίαση της μεθόδου Therapressure (μέθοδος Wilbarger) που έχει εφαρμοστεί σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες διεθνώς, κυρίως μέσα στα πλαίσια εφαρμογής της θεραπευτικής παρέμβασης της αισθητηριακής ολοκλήρωσης.

Εμπλουτίστε το διατροφολόγιο του παιδιού με αυτισμό

Αν το παιδί σας βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και είναι εξαιρετικά επιλεκτικό με το φαγητό του, τότε ανήκετε στην πλειοψηφία των οικογενειών. Σε μία πρόσφατη ανασκόπηση επιστημονικών μελετών (Journal of Autism and Developmental Disorders) βρέθηκε ότι τα παιδιά αυτά έχουν πολύ περισσότερες δυσκολίες στην τροφή, πολύ μικρότερη ποικιλία, θέλουν συγκεκριμένο τρόπο και ώρα διατροφής ενώ μπορεί να έχουν πολύ εκρηκτικά επεισόδια πείσματος και άρνησης. Μάλιστα, η συμπεριφορά αυτή αποτελεί ενεργό πεδίο στην έρευνα και οι επιστήμονες προσπαθούν να τη συνδέσουν με την αιτιοπαθογονία του συνδρόμου. Οι επιστημονικοί συνεργάτες του Εργαστηρίου Μοριακής Διατροφής  Nutrition Labs μάς συστήνουν ορισμένους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι γονείς σιγά σιγά να διευρύνουν την γκάμα των τροφών που δέχεται το παιδί τους, κάτι το οποίο έχει και σημαντικές ευεργετικές προεκτάσεις στη συνολική υγεία και στην εξέλιξη των συμπτωμάτων του.

6 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΙΝΙ!

Αρκετά ελκυστικό, παιχνιδιάρικο και ταυτόχρονα αγχωτικό και ριψοκίνδυνο... Για κάποια παιδιά είναι απλά διασκεδαστικό να μετακινούνται με το πατίνι, για άλλα πάλι είναι μια πρόκληση που δεν ξέρουν αν θέλουν να δοκιμάσουν...