26 Ιουν 2012

Έγκαιρη εγκεφαλική διάγνωση του αυτισμού στα μικρά παιδιά μέσω Η/Υ

Η μελέτη ενός κοινού ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να εντοπίσει στον εγκέφαλο παιδιών ηλικίας ακόμα και μόλις δύο ετών το «αποτύπωμα» του αυτισμού, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

 Η μελέτη υπόσχεται μία πιο αντικειμενική μέθοδο πρόωρης διάγνωσης, που θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση της πολύπλοκης αναπτυξιακής διαταραχής του αυτισμού, όμως πρώτα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες παρεμφερείς έρευνες.

Χτύπησε στο κεφάλι! Πρώτες βοήθειες...

Μήπως έπεσε πάνω στο τραπέζι και χτύπησε το κεφάλι του; Ή έπεσε από το ποδήλατο και έκανε πληγή στο κεφάλι; Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης σε ενημερώνει τι πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε σε κάθε περίπτωση που χτυπήσει το κεφάλι του...

Συνήθως τα παιδιά κάτω από 5 ετών είναι πιο επιρρεπή για τραυματισμούς στο κεφάλι. Ειδικά τα αγόρια είναι 1,5 φορές περισσότερο πιθανόν να τραυματιστούν στο κεφάλι απ' ότι τα κορίτσια.

Όταν το παιδί χτυπήσει στο κεφάλι του τι πρέπει να κάνετε;

Παιδαγωγικό τσίρκο


Το παιδαγωγικό τσίρκο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ασχοληθούν με ζογκλερικά παιχνίδια και να αναπτύξουν έτσι πολύ σημαντικά κομμάτια όπως η λεπτή κινητικότητα, ο συντονισμός κινήσεων, η φυσική ενδυνάμωση, η αυτοσυγκέντρωση και φυσικά η άνοδος της αυτοεκτίμησης μέσα από την επιτυχία.

Η χορευτική αγωγή έρχεται ευχάριστα μέσα από χορογραφίες που συνδιαμορφώνουμε με τα παιδιά ενώ οι ασκήσεις για την ενδυνάμωση του σώματος γίνονται πιο ευχάριστες από ποτέ με ευφάνταστες ιστορίες και παιχνίδια.

Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο για παιδιά προσχολικής και σχολικής αγωγής (από 3 έως 8 ετών).