22 Νοε 2011

Φιλανθρωπικό Bazaar από την ΑΜΥΜΩΝΗ

Κίνηση αγάπης από το κτήμα Μπραϊμνιώτη προς τον οργανισμό ΑΜΥΜΩΝΗ μ’ ένα φιλανθρωπικό bazaar που πρόκειται να γίνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο γνωστό κτήμα στην Βάρη. Τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν στον Οργανισμό ΑΜΥΜΩΝΗ που στηρίζει τα παιδιά με πρόβλημα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Αναπτύσσεται σωστά το μωρό μου;

Οι περισσότεροι γονείς έχουμε αυτή την απορία σχεδόν μόνιμα στο μυαλό μας και σίγουρα κάθε φορά που φεύγουμε απ’ τον παιδίατρο αφήνουμε ένα στεναγμό ανακούφισης!

Όπως λέμε ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, το ίδιο ισχύει και για κάθε μωρό που φέρνουμε στον κόσμο. Η γέννηση κάθε παιδιού είναι ένα συναρπαστικό και συγκλονιστικό γεγονός, κάθε μωρό είναι μια ξεχωριστή και μοναδική προσωπικότητα και το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με την ανάπτυξή του. Οι ειδικοί, ωστόσο, έχουν τα δικά τους «όπλα» για να μπορούν, με όλο το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ατομικότητα κάθε μωρού, να εκτιμούν την ψυχοκινητική του ανάπτυξη και να διακρίνουν έγκαιρα τυχόν «μηνύματα» που εφιστούν την προσοχή μας και ενδεχομένως κάνουν απαραίτητη τη συμβολή ενός ειδικού, ώστε να μεγαλώσει σωστά το μωρό μας και να γίνει ένα ξεχωριστό και ευτυχισμένο παιδάκι.

Χριστούγεννα στο Mediterranean Cosmo

Ελάτε να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα μαζί με το Disney Junior το Σάββατο 26 Νοεμβρίου από τη 13:30 έως τις 18:30 στο Mediterranean Cosmos.
Το αγαπημένο μας εμπορικό κέντρο γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με το Disney Junior και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με πολλές εκπλήξεις και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

Ελάτε να παίξετε και να διασκεδάσετε, να χορέψετε, να ζωγραφίσετε και να απολαύσετε απίθανες δραστηριότητες. Επιπλέον μπορεί να έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους αγαπημένους σας χαρακτήρες από την παρέα του Disney Junior.

Σας περιμένουμε όλους εδώ!
Cosmos στο Facebook μέχρι τις 27 Νοεμβρίου και κερδίστε ένα από τα 50 απίθανα λούτρινα Μίκυ ή Μίννι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στην επίσημη σελίδα του Mediterranean Cosmos, www.facebook.com/MediterraneanCosmosOfficial,  και να δηλώσετε συμμετοχή!

Πηγή

Ύπνος: Χώρια ή μαζί με το παιδί;

Έχουμε μια κόρη 5 ετών και από μωρό ήταν δύσκολη στον ύπνο και κοιμόταν μαζί μας. Αρνείται πεισματικά να κοιμηθεί στο δωμάτιό της και πάντα υποχωρούμε. Πώς να το αντιμετωπίσουμε;

Η σχέση ενός παιδιού με τον ύπνο είναι μια συμπεριφορά που μαθαίνεται από τους γονείς. Το παιδί σας δεν έχει μάθει να κοιμάται μόνο του, γι´ αυτό αντιστέκεται στις όποιες προσπάθειές σας.

Σύμφωνα με τους οπαδούς της «αυτονομίας» του ύπνου στα παιδιά, ένα βρέφος από 4 κιόλας μηνών πρέπει να κοιμάται μόνο του, αρκεί οι γονείς να το αφήνουν να κλάψει για ένα σταδιακά αυξανόμενο διάστημα προτού σπεύσουν να το παρηγορήσουν.

Ανοχή στη ματαίωση!

Τα παιδιά, κυρίως στις μικρές ηλικίες, βιώνουν πολύ έντονα τα συναισθήματα όπως: θυμό, αποκλεισμό, φόβο, κτητικότητα, ενθουσιασμό, πάθος, τρυφερότητα, περιέργεια. Εχουν μεταπτώσεις και συχνά δεν είναι σε θέση να τα εκφράσουν όλα αυτά με κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους. Τα πολύ μικρά παιδιά συνήθως αντιμετωπίζουν την αδυναμία τους να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους με το να τα αποδιώχνουν και να τα φορτώνουν στον απέναντι. 
Η Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη είναι ο τομέας που αναφέρεται στην ικανότητα του παιδιού να αλληλεπιδρά με τους άλλους, να δημιουργεί σχέσεις, να προσαρμόζεται σε διάφορες κοινωνικές συνθήκες, αλλά και να μπορεί το ίδιο να βοηθά τον εαυτό του και να διατηρεί τον αυτοέλεγχό του. Για παράδειγμα, ένα μωρό έξι εβδομάδων χαμογελά, ένα παιδί 4 ετών συμμετέχει σε ομαδικές δραστηριότητες και ένα παιδί 5 ετών έχει καλύτερο αυτοέλεγχο και λιγότερες συναισθηματικές αλλαγές, ενώ ταυτόχρονα έχει ανάγκη και αναζητά την αποδοχή, την επιβεβαίωση και την επιβράβευση του ενήλικα.