13 Οκτ 2011

Άμεση σχέση αναισθησίας και μαθησιακών δυσκολιών

Σε ποιό βαθμό επηρεάζει η αναισθησία στο χειρουργείο τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών που υποβάλλονται σε επεμβάσεις;

Μάθηση είναι η διαδικασία µε την οποία ο άνθρωπος αποκτά γνώσεις για τον κόσµο.

Μνήμη είναι η συγκράτηση και η αποθήκευση αυτών των γνώσεων.

Το παιδί μου και το σκυλί μου

Το να μεγαλώνει ένα παιδί μαζί με ένα κατοικίδιο έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη του παιδιού. Από νωρίς μαθαίνει να είναι υπεύθυνο, να συμβειώνει αρμονικά και να σέβεται τη ζωή, ενώ ταυτόχρονα δίνει και απολαμβάνει τρυφερότητα και αγάπη. 
Στο παρακάτω άρθρο, το οποίο διαβάσαμε στο babyzone.gr, παρατείθενται χρήσιμες συμβουλές για τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να προετοιμάσουμε το παιδί και το σκυλί μας.

Γιατί υπνοβατεί το παιδί μου;



Η υπνοβασία είναι πολύ πιο συνηθισμένη στα μικρά παιδιά από ο,τι στους ενηλίκες και, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ασθένεια!

Παρ'όλα αυτά, για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί, οι γονείς πρέπει να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον, ώστε το παιδί κατά τη διάρκεια της «νυχτερινής του περιπολίας» να έχει λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσει επάνω σε διάφορα αντικείμενα του σπιτιού ή να πέσει από τυχόν σκαλάκια που υπάρχουν.

Γαστρεντερίτιδα ή τροφική δηλητηρίαση;

Και να που γυρίσαμε στους παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία, και μαζί τους ήρθαν ξανά οι απανταχού ιώσεις.

Μία από τις πολλές, κλασικές πλέον, ιώσεις είναι και η γαστρεντερίτιδα, ή αλλιώς «γρίπη του στομαχιού».
Η Μπάρμπαρα Φρανκόνφσκι, καθηγητής της Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων του Βερμόντ δηλώνει σχετικά: «Δυστυχώς η γαστρεντερίτιδες δεν είναι γρίπες από τις οποίες μπορείτε να προσταυτείτε εφόσον λαμβάνετε το εμβόλιο της γρίπης».

Ο ΚΟΚΟΡΟΜΥΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΑΣΟΣ

Της Βίκυς Γεωρέττη από τη θεατρική ομάδα Τραμπολίνο.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για μικρά και μεγάλα παιδιά που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση εκφέροντας τις ιδέες και τις απόψεις τους. Με τρόπο απλό και διασκεδαστικό, τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το σχολείο και να νοιάζονται για ότι συμβαίνει γύρω μας. Μια παράσταση με πολλά γέλια, τραγούδια και παιχνίδια.