19 Νοε 2011

Τα βιντεοπαιχνίδια προκαλούν αλλαγές στον εγκέφαλο;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Βέλγιο) και το Charité του Βερολίνου, ανέλυσαν 150 εικόνες μαγνητικής τομογραφίας, που έγιναν σε μια διάρκεια μεγαλύτερη των 14 ετών, 150 περίπου αγοριών, τα οποία παίζουν video games για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι τακτικοί παίκτες παρουσιάζουν υψηλή ποσότητα «φαιάς ουσίας» σε ορισμένα μέρη του εγκεφάλου τους.

Cyber-bullying: Τι είναι και πώς το αντιμετωπίζουμε;

Ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών το Cyber-bullying, έχει αρχίσει και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας αφού τα περισσότερα πλέον παιδιά στην εφηβεία έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και διατηρούν προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εξίσου ανησυχητικό και το bullying μέσω κινητών τηλεφώνων, αφού τα περισσότερα πλέον έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πλοήγησης στο ίντερνετ. Πρόσφατη, μάλιστα έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου έδειξε ότι τρεις στους δέκα εκπαιδευτικούς (ποσοστό 32%) στην Ελλάδα έχουν έρθει αντιμέτωποι στο σχολείο, με κάποιο ζήτημα ψηφιακής παρενόχλησης, ψηφιακού εκφοβισμού ή συκοφαντικής δυσφήμισης μαθητών από άλλους μαθητές μέσω κινητού τηλεφώνου, Facebook ή άλλης διαδραστικής πλατφόρμας. Πώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε;

Bazaar από τη ‘Φροντίδα’ για τη στήριξη της οικογένειας

Εποχιακή Εορταγορά (Bazaar) διοργανώνει, στις 26 και 27 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μετρό της Πλ.Συντάγματος, η 'ΦΡΟΝΤΙΔΑ', Διεθνής Εταιρεία Στήριξης Οικογένειας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών (25η Νοεμβρίου).

Οι διοργανωτές της Φροντίδας, προσκαλούν όλους τους πολίτες, καθώς και επίσης τους φίλους και τα μέλη, να επισκεφθούν το διήμερο της εορταγοράς, προκειμένου να κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε απίστευτα χαμηλές τιμές, και παράλληλα, να βοηθήσουν τους σκοπούς της 'ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ'. Με τη στήριξη της Φροντίδας, σημειώνουν οι διοργανωτές της, το σύνθημα 'Δεν ξέρεις τι δύναμη έχει μία αγκαλιά', θα συνεχίσει να έχει απήχηση και να αγκαλιάζει τα κακοποιημένα παιδιά και τις μητέρες τους, θύματα κάθε μορφής βίας.