29 Οκτ 2012

Μαθησιακό Στυλ

«Γεννηθήκαμε για να μαθαίνουμε με ολόκληρο το σώμα και με όλες τις αισθήσεις. Δεν γεννηθήκαμε για να καθόμαστε σε μια καρέκλα οχτώ ώρες την ημέρα, να ακούμε κάποιον να μιλάει ή να είμαστε απορροφημένοι στα βιβλία χρόνο με το χρόνο…».

Πίτερ Κλάιν

Αισθητηριακές Προτιμήσεις (Αισθητηριακή Δίαιτα)

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για παιδιά, γονείς και θεραπευτές όταν προγραμματίζουν δραστηριότητες που θα ήταν σκόπιμο να γίνουν σε μια συνθήκη...

Η συγκεκριμένη καρτέλα βοηθάει το παιδί, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, να ορίσει τις αισθητηριακές δραστηριότητες για διαφορετικές καταστάσεις (yourtherapysource.blogspot.gr).

Είμαι κακό παιδί;

Για πολλά παιδιά με ΔΕΠΥ, Asperger, ΔΑΔ ή άλλες διαταραχές, σχηματίζεται η λανθασμένη εντύπωση ότι με τη συμπεριφορά τους παρενοχλούν τα άλλα παιδιά και όχι μόνο. Εντύπωση η οποία περνάει και στα ίδια, τα οποία αναρωτιούνται αν είναι "κακά παιδιά" και γεμίζουν ενοχές. Συχνά δε αναρωτιούνται αν η μαμά έπαψε να τα αγαπά, επειδή ήταν ανήσυχα, ή αν η δασκάλα που τα μάλωσε θα βάλει κακό βαθμό.

Αλήθεια όμως τί σημαίνει "καλό" και "κακό" παιδί; Για μένα όλα τα παιδιά είναι καλά! Υπάρχουν βέβαια συμπεριφορές παραβατικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βάλουμε την ταμπέλα "κακό παιδί"!