25 Ιουν 2012

Καλοκαίρι με πολύ πλατσούρισμα στο Kidom του Allou! Fun Park!

Το Kidom του Allou! Fun Park γίνεται αυτό το καλοκαίρι ένας παιχνιδότοπος δροσιάς για τους μικρούς του φίλους. Με νέες δραστηριότητες αλλά και παιχνίδι από το πρωί με το Morning Pass των 9€.

Το Kidom θα ανοίγει θα ανοίγει όλες τις καθημερινές από τις 10 το πρωί με το “Bloom – Bloom” να περιμένει όλα τα πιτσιρίκια για πλατσούρισμα στα πεντακάθαρα νερά του που εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας φίλτρα και κάτω από τη σκιά ειδικής τέντας με προστασία UV με είσοδο μόνο 4€. 

Οι γονείς αράζουν στο Sloorp απολαμβάνοντας τον καφέ τους και εκπαιδευμένο προσωπικό φροντίζει να διασκεδάζουν τα παιδιά με ασφάλεια.

Εκτός από το Bloom – Bloom κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή οι μικροί πρωινοί επισκέπτες θα μπορούν να παίζουν απεριόριστα και σε μερικά από τα πιο αγαπημένα rides του Kidom που θα ανοίγουν ειδικά το πρωί με το Morning Pass με 9€.

Για όσους σχεδιάζουν να αράξουν στο Kidom όλη μέρα το Allou! Day Pass με 15€ και τα Kidom Family Pass για 2, 3 ή 4 παιδιά συμφέρουν για παιχνίδι όλη μέρα μέχρι το βράδυ.

Αυτό το καλοκαίρι , η παραλία είναι … Allou!



Πάνα με συναγερμό!

Η ηχητική πάνα κατοχυρώθηκε στην Αμερική το 1980. Πρόκειται για ένα μηχανισμό που εφαρμόζει στην κορυφή της πάνας και αποτελείται από έναν αισθητήρα και μια σειρά φωτάκια. Όταν ο αισθητήρας εντοπίσει υγρασία πάνω από τα φυσιολογικά όρια τότε τα φωτάκια αναβοσβήνουν και ένα διακοπτόμενος ήχος εκπέμπεται.

Οι καυγάδες με τα παιδιά κάνουν και… καλό!

Αν το παιδί σας είναι στην εφηβεία και θέλετε να βγάλει καλύτερα πέρα στη ζωή του όταν ενηλικιωθεί τότε ίσως θα ήταν καλό να αρχίσετε τους καβγάδες μαζί του. Ακούγεται ανορθόδοξο, όμως αυτό προκύπτει από νέα μελέτη η οποία διαπίστωσε ότι οι έφηβοι που καυγαδίζουν με τους γονείς τους αντεπεξέρχονται καλύτερα στις πιέσεις που θα δεχτούν αργότερα από το υπόλοιπο κοινωνικό περιβάλλον και είναι λιγότερο πιθανό να μπλέξουν με το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.
Ο καυγάς βγαίνει σε καλό

Οι έφηβοι που φέρνουν αντιρρήσεις και αντιδρούν μπαίνοντας σε λεκτικές διαμάχες με τους γονείς τους τα καταφέρνουν καλύτερα ως ενήλικες από ό,τι εκείνοι που είναι πιο υποχωρητικοί και συγκαταβατικοί, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια οι οποίοι μελέτησαν 150 δεκατριάχρονους επί μια τριετία.

Στο πρώτο στάδιο της μελέτης οι επιστήμονες παρατήρησαν και κατέγραψαν ηχητικά και σε βίντεο τους εφήβους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις μητέρες τους, ενώ παράλληλα τους πήραν και συνεντεύξεις Υστερα από τρία χρόνια εξέτασαν και πάλι με ερωτηματολόγιο τα 16χρονα πλέον παιδιά για να διερευνήσουν πώς ήταν η ζωή τους καθώς και η σχέση τους με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Είδαν ότι εκείνα τα οποία εμφανίζονταν πιο μαχητικά, επεδείκνυαν αυτοπεποίθηση και χρησιμοποιούσαν λογικά επιχειρήματα για να υποστηρίξουν την άποψή τους στις αντιπαραθέσεις με τους γονείς τους αντιμετώπιζαν καλύτερα τις πιέσεις από τους συνομηλίκους τους και είχαν μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα. Επίσης είχαν περισσότερες πιθανότητες να αντισταθούν στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά.
Ανάπτυξη αντιστάσεων

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σχέση ανάμεσα στην ικανότητα ενός εφήβου να φέρνει αντιρρήσεις και να καβγαδίζει και στην ικανότητά του να αντιστέκεται στις πιέσεις από τους συνομηλίκους του είναι «εκπληκτικά στενή».

«Φαίνεται ότι τα όσα συμβαίνουν μέσα στην οικογένεια αποτελούν ένα “πεδίο προπόνησης” για το πώς θα χειριστούν τις διαπραγματεύσεις και τις συναλλαγές τους με τους άλλους» τόνισε ο Τζόζεφ Αλεν, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και κύριος συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Child Development».

Από την πλευρά της η Τζοάνα Τσάνγκο, κλινική ψυχολόγος που εργάστηκε επίσης στη μελέτη, δήλωσε ότι αν και ακούγεται παράξενο το να συστήσει κάποιος στους γονείς να αρχίσουν να μπαίνουν σε καβγάδες με τα παιδιά τους που βρίσκονται στην εφηβεία, αυτή είναι μια σκέψη την οποία αξίζει τον κόπο να εξετάσουν.

Η μελέτη τονίζει πάντως ότι κατά τη διάρκεια των αντιπαραθέσεων οι γονείς θα πρέπει να έχουν καλά επιχειρήματα και να τα προβάλλουν με ήπιο τρόπο – και όχι να βάζουν τις φωνές ή να κοπανάνε τις πόρτες – προκειμένου να δίνουν ένα καλό παράδειγμα.