15 Νοε 2011

ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΟΧΑΧΑΝΟΧΩΡΑ

Με υλικό τραγούδια-έξυπνα, γλυκά, αστεία, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά, δημιουργήθηκε το musical «Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα». Ο Φαταουλίδας (όνομα και πράμα!), είναι ο απόλυτος Αρχοντας στην Λαχανοχαχανοχώρα! Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή. Αυτό έγινε αφορμή να μισήσει τα παιδιά και να βάλει σκοπό στη ζωή του να πάρει εκδίκηση! Ενα «μεταλαγμένο» κινητό τηλέφωνο–δώρο σε κάθε παιδί του σχολείου στην Λαχανοχαχανοχώρα, ήταν ο τρόπος που διάλεξε να δελεάσει τα παιδιά για να πέσουν στην παγίδα του. Αυτό έφερε μύρια όσα κακά, για τα παιδιά και για το σχολείο της Λαχανοχαχανοχώρας. Οι τρεις μικροί ήρωές μας, η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος της παρέας ο Ατσίδας, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Η Νεράιδα του «Γέλιου και της Χαράς» θα τους προτείνει να ψάξουν στην «Κοιλάδα των αηδονιών» για το «Πολύχρωμο Λαχανίδι», που έχει... μαγικές ιδιότητες.

Τεστ ούρων για τη προεκλαμψία

Μια εξέταση ουρών αρκεί για να προβλεφθεί η προεκλαμψία λένε οι ειδικοί. Αμερικάνοι ερευνητές αναφέρουν ότι η πρόγνωση της προεκλαμψίας μπορεί να γίνει με μια απλή εξέταση ούρων.
Οι ερευνητές εντόπισαν συγκεκριμένα νεφρικά κύτταρα στα ούρα εγκύων που ανέπτυξαν προεκλαμψία τα οποία ονομάζονται ποδοκύτταρα. Στην έρευνα πήραν μέρος 315 έγκυες. Οι 15 εμφάνισαν προεκλαμψία ενώ άλλες 15 παρουσίασαν σε κάποια φάση της εγκυμοσύνης υψηλή αρτηριακή πίεση αλλά όχι προεκλαμψία. 

Αποκάλυψη σκανδάλου σε έρευνα σχετικά με τον αυτισμό



Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Coalition for Mercury-Free Drugs – CoMeD (Συνασπισμός για Φάρμακα Χωρίς Υδράργυρο) αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες συνομιλίες μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ και ερευνητών, με βάση τις οποίες οι αμερικανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να αποκρύψουν τη μείωση στα ποσοστά αυτισμού έπειτα από την κατάργηση του υδραργύρου στα εμβόλια.