16 Ιαν 2013

Δεν ντρέπομαι πια - αυτισμός

Ο Φώτης ντρέπεται για τον αδερφό του τον Κέκο γιατί φωνάζει και δε μιλά, περπατά νευρικά και βγάζει περίεργους ήχους, και τα άλλα παιδιά τους κοιτούν παράξενα όταν περπατούν μαζί στην πλατεία. Όμως όταν μια μέρα ο Κέκος εξαφανίζεται, ο Φώτης στενοχωριέται και ντρέπεται για όσα ένιωθε για τον αδερφό του, γιατί ο Κέκος ξέρει να κάνει πολλά πράγματα καλύτερα από τον ίδιο και από τους άλλους: να τρέχει γρηγορότερα από όλους, να σκαρφαλώνει εκεί που κανένας δεν μπορεί, να έχει μνήμη ελέφαντα…

Σεμινάριο δραματοθεραπείας: 'Το μάθημα δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο'

Το μάθημα δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Πως με τη βοήθεια της δραματοθεραπείας μπορούμε να κάνουμε το μάθημα πιο ενδιαφέρον. Ξέρουμε ότι όλα τα παιδιά ολοκληρώνουν τους διάφορους σταθμούς της εξέλιξής τους με το δικό τους ρυθμό και τρόπο.

Βοηθώντας το παιδί να εντοπίσει και να σεβαστεί τις μαθησιακές του δυνατότητες, τα ενδιαφέροντά του και τα ταλέντα του, τού δίνουμε φτερά, κίνητρο και σκοπό για να γίνει καλύτερο. Με βοηθό τη δραματοθεραπεία θα μάθουμε τρόπους για να διευκολύνουμε τα παιδιά να εκφραστούν και να προσδιοριστούν. Μέσα στο χώρο της τάξης-ομάδας θα γεννηθούν καινούργιοι ρόλοι.