13 Μαρ 2012

Ασκήσεις με την theraputty

Το βιντεάκι δείχνει κάποιες ασκήσεις, που χρησιμοποιούμε συχνά οι εργοθεραπευτές, με την theraputty για την βελτίωση της κινητικότητας, της μυικής ενδυνάμωσης και των αντιθέσεων των δαχτύλων.

Επίσης, το "ζέσταμα" των χεριών είναι σημαντικό πριν την χρήση των εργαλείων γραφής. Αφιερώστε λίγα λεπτά, πριν την έναρξη της ζωγραφικής, της γραφής ή της ιχνηλασίας, στην εξάσκηση των δαχτύλων.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ: Δωρεάν μαθήματα TAE KWON DO

(Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ολυμπιονίκη «Γ.Σ. Παπασιδέρη»)

Έναρξη: Σάββατο 17 Μαρτίου 2012
Δωρεάν μαθήματα TAE KWON DO σε παιδιά, εφήβους αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες (άνδρες-γυναίκες) του Δήμου μας θα διδάσκει ο καθηγητής του αθλήματος κ. Μάριος Βλάχος, από το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00 έως 12:00 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ολυμπιονίκη «Γ.Σ Παπασιδέρη».

Πρωτοποριακό φορμάκι για μωρά!


Ενα διαφορετικό φορμάκι για μωρά δημιούργησε η εταιρία Exmovere Holdings. Το Exmobaby έχει ενσωματωμένους στο ύφασμα του μια σειρά από αισθητήρες που παρακολουθούν το συνεχώς μωρό. 
 

Η τακτική της πιπίλας μια από τις αιτίες της ωτίτιδας

Την περίοδο αυτή βρίσκεται στα φόρτε της. 
Μιλάμε για τη οξεία μέση ωτίτιδα, της οποίας τα συμπτώματα έχουν ως εξής:
Τα μεγάλα παιδιά συνήθως παρουσιάζουν:
• Πόνο στο αυτί
• Αίσθημα ότι είναι γεμάτο με νερό
• Απώλεια ακοής
• Ίσως πυρετό
Τα μικρότερα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν:
• Ανησυχία
• Δυσκολία στη σίτιση
• Δυσκολία στον ύπνο
• Απώλεια ακοής
• Πυρετό

Οι παιδίατροι πάντως επισημαίνουν ότι η μέση ωτίτιδα είναι φλεγμονή του αυτιού που θέλει προσοχή, και θεραπευτική αγωγή από ιατρό. Χτυπάει ενήλικες αλλά και παιδιά, ιδίως αυτά της προσχολικής ηλικίας.

"Διαχείριση Συμπεριφορών & Συναισθημάτων στον Αυτισμό: Γνωστική - συμπεριφορική μέθοδος CAT-KIT"

O Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου διοργανώνει την Κυριακή 1 Απριλίου στο Ρέθυμνο ημερίδα με θέμα: Διαχείριση Συμπεριφορών και Συναισθημάτων στο Φάσμα του Αυτισμού: Γνωστική -Συμπεριφορική μέθοδος CAT-KIT. 
Η ημερίδα θα γίνει στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού που βρίσκεται στην παλιά πόλη στην πλατεία Μικρασιατών. Ώρες διεξαγωγής της ημερίδας 9:30π.μ.-14:30. Είσοδος ελέυθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Αναπτύσσεται το παιδί μου σωστά?

Ο ερχομός ενός μωρού, είτε είναι το πρώτο ή το τέταρτο παιδί σας, είναι ένα συναρπαστικό γεγονός! Μερικές φορές όμως, φαντάζει σαν μια δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου τόσο οι γονείς όσο και οι παιδίατροι προσπαθούν να ενημερώνονται διαρκώς και κατακλύζονται από πολλές πληροφορίες για τη «σωστή» ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.

Η Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ήταν από τις πρώτες χώρες όπου αναπτύχθηκε η εξειδίκευση εκείνη της παιδιατρικής που ασχολείται με τα ψυχοκινητικά προβλήματα του παιδιού, πάντα μέσα στην οικογένεια και το περιβάλλον (κοινωνικοικονομικό, πολιτιστικό και οικολογικό) στο οποίο ζει και λέγεται Aναπτυξιακή Παιδιατρική.