15 Φεβ 2012

Οικολογικά τουβλάκια τύπου LEGO

Τα λεγόμενα «earth blocks» ή γήινα τουβλάκια της ιαπωνικής σχεδιαστικής εταιρείας «colors tokyo» φέρνουν μια νέα οπτική στα μέχρι τώρα γνωστά τουβλάκια LEGO.

Είναι φτιαγμένα από συμπιεσμένα φυτικά υλικά όπως κόκκοι καφέ, υπολείμματα φλοιού κέδρου, πριονίδι ή φύλλα πράσινου τσαγιού, τα οποία ανακατεύτηκαν με πολυπροπυλένιο προκειμένου να είναι άκαμπτα.

Κατασκευάζονται μόνο σε ένα μέγεθος ενώ κάθε σειρά έχει το δικό της χρώμα και μυρωδιά βασισμένη στα υλικά από τα οποία έχει κατασκευαστεί.

Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Παιδικό Μουσείο

Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής
«Ανακάλυψε πόσα διαφορετικά ρομπότ μπορείς να φτιάξεις
σε 4 μήνες στο Παιδικό Μουσείο»

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για 3η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τη Διερευνητική Μάθηση διοργανώνει εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 10-12 χρόνων. Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 10:00 – 12:00 στο Παιδικό Μουσείο και θα ολοκληρωθεί σε 12 συναντήσεις ξεκινώντας από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012. 


Τα παιδιά, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και με διαθέσιμα εργαλεία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και Lego Mindstorms (www.mindstormsnxt.gr), έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ασφαλής χρήση νέων τεχνολογιών… για όλους!

Aπό το 2011 η WIND έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την κοινωνική εκστρατεία WIND «kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί» για την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών, υπό την επιστημονική επίβλεψη του κου Ι. Τσιάντη, Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής MD, DPM, FRC Phych. και Επιστημονικού Υπεύθυνου της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας του Παιδιού και Εφήβου.). Έτσι και φέτος, το 2012, συνεχίζει με σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

H ιστοσελίδα www.kidsatsafety.gr παρέχει αναλυτικές συμβουλές και οπτικοακουστικό υλικό προς τους γονείς για την ορθή χρήση του κινητού και του Internet, καθώς και έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του.

Η άρνηση της μητέρας να θηλάσει το μωρό της

Είμαι μητέρα ενός κοριτσιού 2 μηνών και αποφάσισα να μην θηλάσω από πεποίθηση. Ο σύζυγός μου δεν το αποδέχεται αποκαλώντας με «κακή μητέρα». Νιώθω ενοχές, αλλά ταυτόχρονα το δικαίωμα στην απόφαση.
Ο θηλασμός δεν είναι ποτέ μόνο θηλασμός. Μαζί με το μητρικό γάλα, δίνεις φροντίδα, αγάπη, προστασία - όλα τα αναγκαία δηλαδή και απαραίτητα συστατικά για το χτίσιμο ενός άρρηκτου συναισθηματικού δεσμού με το μωρό.

Ανθρώπινο και αληθινό!

Ένα πολύ συγκινητικό Spot του οργανισμού "Pro Infirmis", της Ελβετίας, ο οποίος βοηθά άτομα με ειδικές ανάγκες. Γιατί πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι!!!
 
 

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Σε όλο τον κόσμο 250.000 παιδιά πάσχουν από διάφορες μορφές

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Σε όλο τον κόσμο 250.000 παιδιά πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.