4 Νοε 2011

Προτάσεις για τον χειρισμό ενός δύσκολου παιδιού

Όλα τα παιδιά χρειάζονται έναν ειδικό τρόπο μεταχείρισης ανάλογα με το χαρακτήρα τους, αλλά τα πιο ζωηρά παιδιά συνήθως δημιουργούν μία ένταση στην οικογένεια. Εμείς βρήκαμε μερικές στρατηγικές και λύσεις που θα σας βοηθήσουν να συμβιώσετε ευκολότερα με ένα παιδί που έχει έντονο ταμπεραμέντο!

Βασική αρχή κάθε γονιού που πιστεύει ότι έχει να τα βγάλει πέρα με ένα δύσκολο παιδί, είναι να αναγνωρίσει ότι η συμπεριφορά του παιδιού του αντικατοπτρίζει την ιδιοσυγκρασία του. Αν έχετε αυτό στο μυαλό σας θα σας βοηθήσει να είστε και πιο δίκαιοι μαζί του, όταν θα το κρίνετε.

Χαρακτηριστικά σημάδια ανίχνευσης παιδικής κακοποίησης

Σωματική κακοποίηση:
• Ανεξήγητα σημάδια σε πρόσωπο, κεφάλι, γεννητικά όργανα που δείχνουν πως δεν έχουν γίνει όλα την ίδια χρονική περίοδο και καλύπτομαι με πολλά ρούχα ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο
• Εγκαύματα από τσιγάρα, μελανιές, σπασμένα κόκαλα, απώλεια μεγάλης ποσότητας μαλλιών
• Φόβος των παιδιών απέναντι στην παροχή οποιασδήποτε βοήθειας από το σχολείο, έστω και συμβουλευτικού χαρακτήρα
• Φόβος στην παροχή ιατρικής βοήθειας

Περισσότερες εφαρμογές για iPad ή iPhone


Ενισχύοντας τις δεξιότητες λεπτής κινητικότητας και οπτικής αντίληψης θα σας προτείνω δύο διασκεδαστικές εφαρμογές: το My Underwear και Sam Phibian. Οι εφαρμογές είναι στα αγγλικά, αλλά με την επεξήγηση του παιχνιδιού στο παιδί νομίζω ότι θα τα καταφέρετε!!


Μεταμορφώνουμε τις πλαστικές σακούλες!

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι το Σχολείο Παιχνιδιού σας καλεί να μάθετε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τις πλαστικές σακούλες. Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά παίζοντας με διάφορα υλικά, θα μεταμορφώσουν τις πλαστικές σακούλες σε «άερινους ήρωες» ταγμένους στην προστασία του περιβάλλοντος και θα παίξουν μαζί τους κουκλοθέατρο με θεατές τους γονείς.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αγγελική Παπαδημητρίου
Σχολείο Παιχνιδιού
Λεπενιώτου 8, Ψυρρή
Κρατήσεις: 2103235462 (10.00-14.00)

Πότε πρέπει να βγάλω το μωρό μου από την κούνια;


Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να φύγει ένα μωρό από την κούνια του και να πάει στο κρεβάτι;

Αυτή είναι μια πολύ συχνή απορία των νέων γονιών, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση.

Αφιέρωμα στις εφαρμογές που σχετίζονται με τον αυτισμό

 Εντοπίσαμε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στις σχετικές με τον αυτισμό εφαρμογές του iPad της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής 60 minutes. Το αφιέρωμα αυτό προβλήθηκε την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011, άρα περιλαμβάνει και τις σχετικά νέες εφαρμογές. Είναι διάρκειας 13 λεπτών και μπορείτε να το δείτε εδώ http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7385686n&tag=mncol;lst;1.
Δυστυχώς, οι περισσότερες από τις εφαρμογές που προβάλλονται βοηθούν σε προβλήματα επικοινωνίας, είναι στην αγγλική γλώσσα και γι' αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα στην Ελλάδα. Ωστόσο, εάν υπάρξει ενδιαφέρον, δεν αποκλείεται κάποια μέρα να δημιουργηθούν και αντίστοιχες ελληνικές εφαρμογές. Μία πρώτη κίνηση είναι να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για αυτό το άρθρο και ποιος ξέρει...

"Δυσλεξία στην πράξη"

Με αφορμή την πανευρωπαϊκή εβδομάδα δυσλεξίας, τo Public Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία & Μαθησιακά Προβλήματα Θεσσαλονίκης – Β.Ελλάδος, προσκαλούν το κοινό την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα σε μια ανοιχτή συζήτηση με τη συγγραφέα Σκουντή Μαρία με αφορμή το βιβλίο της «Δυσλεξία στην πράξη». Η συγγραφέας θα μοιραστεί μια πρότυπη διδακτική μέθοδο που απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα λόγου.