10 Μαΐ 2012

Το καροτσάκι φεύγει, τα ποδαράκια έρχονται

Χάρη σε αυτό, το μικρό μας μπορεί να μας συνοδεύει σχεδόν οπουδήποτε! Μαζί του έχουμε διανύσει απίστευτα χιλιόμετρα... Το καροτσάκι μας, μας έβγαλε -και συνεχίζει να μας βγάζει- ασπροπρόσωπες! Αραγε μέχρι πότε;

Συχνές οι γενετικές ανωμαλίες στα παιδιά της μικρογονιμοποίησης

Ένα στα δέκα παιδιά που γεννιούνται έπειτα από μικρογονιμοποίηση πάσχουν από γενετικές ανωμαλίες, αποκαλύπτει η μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη επί του θέματος. Υπολογίζεται ότι η μέθοδος χρησιμοποιείται σε σχεδόν μία στις δύο θεραπείες υπογονιμότητας.

Οι πιθανότητες γενετικής ανωμαλίας έπειτα από την σύλληψη ενός εμβρύου με φυσιολογικό τρόπο είναι 5,8%, ενώ έπειτα από την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι 7,2%.

Το τζίνι που προστατεύει τα παιδιά σας στο διαδίκτυο

Τα sites πορνογραφικού περιεχομένου βρίσκονται μερικά click μακριά από τα παιδιά σας.

Το διαδίκτυο δεν έχει συμβούλιο λογοκρισίας, ενώ έχει εκατομμύρια ιστοσελίδες και εφαρμογές που δεν μπορούν να προστατεύσουν παιδιά και γονείς από ενήλικο/βλαπτικό περιεχόμενο.

Τα παιδιά μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες σε ξένους όταν χρησιμοποιούν το chat, να δουν πορνογραφικό περιεχόμενο που δεν επιθυμούν να δουν ή να δεχτούν σεξουαλικές προτάσεις από το διαδίκτυο.

Επιπλέον, ο εθισμός στο διαδίκτυο μπορεί να αφαιρέσει χρόνο από τον ύπνο και τη μελέτη.

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε το παιδί σας από την επικίνδυνη πλευρά του διαδικτύου;

Ο ρόλος του παιχνιδιού!


Από τους βόλους, τη σβούρα, το σχοινάκι, τα στρατιωτάκια, μέχρι τα lego, τα playmobil, τα bay blade, τη Barbie, ή τις πριγκίπισσες, τα παιχνίδια έχουν διαχρονικά κυρίαρχη θέση στη ζωή του παιδιού!

Το παιδικό δωμάτιο, είναι για όλη την οικογένεια ένας μικρός παράδεισος, γιατί δημιουργήθηκε με αγάπη και φροντίδα για να προσφέρει ασφάλεια και διασκέδαση. Το παιδί μαθαίνει παίζοντας μέσα σε χρώματα, ήχους, ζωγραφιές και δεκάδες ενδιαφέροντα ερεθίσματα.

Η γιορτή της μητέρας στο Ευλογον


Για τη γιορτή της μητέρας, την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 11.00 – 13.00, η ομάδα «ΕQ with IQ» ετοίμασε μια ξεχωριστή σειρά δραστηριοτήτων βιωματικού χαρακτήρα, με στόχο την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης αλλά και των λεκτικών και μη ικανοτήτων των παιδιών μας. 
Τα παιδιά θα μιλήσουν για τα ταλέντα της μαμάς τους, αλλά και για το τι τους αρέσει να κάνουν μαζί της, θα της σερβίρουν καφέ και γλυκό για να πιεί επιτέλους και «ένα ποτήρι νερό από τα παιδιά της», αλλά και θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια κατασκευών, όπου τα παιδιά θα κατασκευάσουν «με τα χεράκια τους» το δώρο που θα της προσφέρουν.

Προβλήματα άρθρωσης των παιδιών



Η άρθρωση αναφέρεται στις κινήσεις των αρθρωτών οργάνων, που είναι η γλώσσα, τα χείλη, η υπερώα, τα δόντια και οι γνάθοι. Εμφάνιση προβλημάτων σε κάποιο από τα προηγούμενα, οδηγεί σε διαταραχή της άρθρωσης που επηρεάζει σε ποικίλους βαθμούς.