4 Οκτ 2012

Τέλειοι γονείς δεν υπάρχουν!

"Όλοι θα κάνουμε σφάλματα. Ας τα αναγνωρίζουμε. Ποτέ δεν είναι αργά. Αρκεί να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μη συνεχίζουμε αποτυχημένες τακτικές κολλημένοι στην ιδέα ότι "αυτό είναι το σωστό", "έτσι λένε οι ψυχολόγοι", "έτσι μεγάλωσα κι εγώ". Εξετάσεις δίνουμε κάθε μέρα. Δεν είναι πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι προσωπικές. Κριτές εμείς και το παιδί μας. Δίπλωμα δεν παίρνουμε ποτέ...

'Χαρτογραφήθηκε' η πολυπλοκότητα του εγκεφάλου

Την τεράστια βιοχημική πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου επιβεβαιώνει ένας νέος «χάρτης», που καταγράφει αναλυτικά για πρώτη φορά τη δραστηριότητα των γονιδίων σε όλο τον εγκέφαλο, κάτι που ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των νευρολογικών και ψυχιατρικών παθήσεων.

Προσπαθούν να «σπάσουν» τον γενετικό κώδικα του αυτισμού

Θετικά αποτελέσματα από τεστ σε πειραματική φάση.
Δύο ομογενείς επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων «ένωσαν» τις επιστημονικές τους γνώσεις προκειμένου να «χαρίσουν» στην ανθρωπότητα το «γενετικό κώδικα» του αυτισμού.

Όπως γράφει η εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος» ο καθηγητής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με ειδίκευση στην νανοηλεκτρονική Σταν Σκαφίδας και ο επίσης καθηγητής Νευροψυχιατρικής Χρήστος Παντελής,
και οι δύο από το Πανεπιστήμιο Μελβούρνης, πριν από λίγο καιρό κατάφεραν να αναπτύξουν ένα τεστ που εκπέμπει πολλά θετικά σήματα για τη διάγνωση του αυτισμού και ίσως και της σχιζοφρένειας, αλλά για τη διαπίστωση κατά πόσο ένα νεαρό άτομο βρίσκεται στις ομάδες μεγάλης επικινδυνότητας για την εκδήλωση αυτών των παθήσεων.