17 Φεβ 2014

3 παιχνίδια με την κιμωλία

Κιμωλία... ένα φθηνό υλικό που μπορεί να το χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σε διάφορες επιφάνειες και σε διαφορετικές δραστηριότητες. Δείτε μερικές πρωτότυπες ιδέες.

«Δυσλεξία: Ανοίγω ένα παράθυρο στο μέλλον»

Η  Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στο πλαίσιο επιμόρφωσης των μελών της, αλλά και των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων συνεχίζει τις εκπαιδευτικές-επιμορφωτικές της δραστηριότητες  στοχεύοντας στην  πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση των μαθησιακών  δυσκολιών και ειδικότερα της δυσλεξίας.

Το σεμινάριο «Δυσλεξία: Ανοίγω ένα παράθυρο στο μέλλον» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς  όλων των ειδικοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης (Δημόσιας και Ιδιωτικής). Η επιμόρφωση σε θέματα Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξίας είναι αναγκαία γιατί τα συμπτώματά της μπορεί να επηρεάσουν πολλούς τομείς της μάθησης και της λειτουργίας του μαθητή. Μπορεί να χαρακτηριστούν ως ειδική δυσκολία στη μάθηση της ανάγνωσης, στη χρήση των λέξεων, στην αναγνώρισή τους, στην κατανόηση, στο χειρισμό, στην προφορά, στην αντιγραφή, στην αυθόρμητη γραφή και στην ορθογραφία. Εμφανίζονται σε έναν ή και περισσότερους από αυτούς τους τομείς, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσουν την ικανότητα της αρίθμησης, της συγκέντρωσης προσοχής, της διαδοχής, του προσανατολισμού, της παρατηρητικότητας, της σύγχυσης χρόνου και χώρου, τις σημειολογικές ικανότητες (μουσική), την κινητική λειτουργία καθώς και τις οργανωτικές ικανότητες του μαθητή. Καλύπτει το 3-15% του γενικού πληθυσμού.