16 Μαρ 2012

Flipped learning: Επανάσταση στο σχολείο

Επανάσταση έχει φέρει στη διδασκαλία η νέα μέθοδος που ονομάζεται Flipped learning. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, οι μαθητές παρακολουθούν στο YouTube τις παραδόσεις των μαθημάτων ως άσκηση για το σπίτι. Έτσι η ώρα της διδασκαλίας μένει για να επικεντρωθεί ο καθηγητής στα βασικά σημεία ή σε αυτά που θεωρεί πως δυσκολεύουν περισσότερο τους μαθητές.

Σας αγχώνουν τα μαθηματικά; Η νευροανάδραση σας δίνει τη λύση!

Πρωτότυπη εφαρμογή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ
Το άγχος των μαθηματικών απασχολεί σχεδόν το μισό μαθητικό πληθυσμό, σε βαθμό που να καθιστά την επιστήμη εχθρό, καθώς η συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση τους συνοδεύει σε όλη την σχολική τους σταδιοδρομία, σε καθημερινή βάση, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τις επιλογές στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, καθώς κάποια στιγμή θα αναγκαστούν -υπό την πίεση του άγχους- να επιλέξουν μία κατεύθυνση που θα αποκλείει τις μαθηματικές επιστήμες.

Ημερίδα στο Σικιαρίδειο


Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, Κέντρο Ανοιχτής Φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες, σας προσκαλεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, στις 9:00-14:00, στην Ημερίδα που διοργανώνει με θέμα: «Τα προβλήματα στις επαγγελματικές και διαπροσωπικές σχέσεις του προσωπικού και η επιρροή τους στους καταρτιζόμενους νέους σε χώρους ατόμων με ειδικές ανάγκες»
Είσοδος Ελεύθερη.

Τα παιδιά που κερδίζουν χρόνο ίσως λαμβάνουν λανθασμένη διάγνωση ΔΕΠΥ

Μια νέα Kαναδική έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλά παιδιά έχουν διαγνωστεί λανθασμένα με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) επειδή είναι απλά λίγο πιο ανώριμα, λόγω ηλικίας, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά στην τάξη τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σχεδόν 7% των αγοριών ηλικίας 6 έως 12 ετών διαγνώστηκαν με ΔΕΠΥ. Το ποσοστό αυτό ήταν 5,7% για τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά και 7,4% για τα μικρότερα. Παρόμοια ήταν η ποσοστιαία διαφορά και στα κορίτσια ανάλογα με την ηλικία τους, αν και γενικότερα το ποσοστό διάγνωσης κυμάνθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο. 

Σεντόνι και μαξιλάρι για να γράφεις πάνω τους!

Το έχετε ξαναδεί; Είναι ένα σεντόνι μοναδικό για μικρά και μεγάλα παιδιά! Μα είναι καταπληκτικό! Μπορείς πάνω του, να κάνεις τα πάντα! Να ζωγραφίσεις, να γράψεις τα δικά σου μηνύματα. Συναρπαστικό!