28 Μαΐ 2012

Mini site για εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες

Η εκστρατεία Get Safe Online, η πρώτη Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης του Κοινού σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο παρέχει σαφείς, αξιόπιστες και πρακτικές συμβουλές για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και στους πιο ευάλωτους χρήστες να προστατεύονται όταν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Αυτές οι σελίδες παρέχουν υλικό υποστήριξης ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και νέους ανθρώπους, για τους δασκάλους τους, καθώς και για τους γονείς και τους κηδεμόνες τους. Ελπίζουμε ότι τα διαδραστικά σενάρια, τα κουίζ, τα σχέδια μαθημάτων “Έτοιμοι να ξεκινήσουμε” θα βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ορολογία: Αγνωσία



Τι είναι η ΑΓΝΩΣΙΑ?

Τι βλέπουν τα πιτσιρίκια στον καθρέφτη;

Τα βρέφη αναγνωρίζουν τον εαυτό τους περίπου στο 2ο χρόνο της ζωής τους. Πιο πριν δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που αντικρίζουν σε έναν καθρέφτη, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να αγγίξουν το είδωλό τους για να παίξουν μαζί του νομίζοντας ότι πρόκειται για άλλο παιδάκι. Αργότερα κάποια παιδιά μπορεί να αρχίσουν να τον φοβούνται, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τι εικόνα αντιλαμβάνονται. 

"Είναι όλα δικά μου!"

Η μικρή Μυρτώ δέχεται την επίσκεψη της ξαδερφούλας της της Βίκυς. 
Αυτό γίνεται η αφορμή για να εκφράσει η μικρή Μυρτώ με την συμπεριφορά της το "μονοπώλειο" των παιχνιδιών της. 

"Είναι όλα δικά μου!" όπως λέει και ο τίτλος του βιβλίου.

Στραβίζει ή όχι το μικρό σας;

Όταν τα μωράκια γεννιούνται δίνουν την εντύπωση ότι τα ματάκια τους δεν βλέπουν ίσια. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για στραβισμό, αλλά για φυσιολογική αντίδραση του ματιού, κατά τις πρώτες μέρες της γέννησης, μέχρις ότου να συνηθίσει στα νέα δεδομένα.