30 Μαρ 2012

Ημερίδα Αγιος Λουκάς - ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» διοργανώνει ημερίδα με θέμα τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (παράρτημα Θεσσαλονίκης) και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο το στρες στα μωρά;

Τα μωρά ηλικίας έξι μηνών στρεσάρονται όταν δεν λαμβάνουν την προσοχή που αισθάνονται ότι δικαιούνται. Τα επίπεδα της κορτιζόλης, κύριας ορμόνης του στρες, ανεβαίνουν κατακόρυφα όταν η μητέρα τους τα αγνοεί. Ακόμα και μία ημέρα αργότερα αγχώνονται μήπως το ίδιο τους συμβεί ξανά. Μία επιστημονική έρευνα από τον Καναδά ανακάλυψε ότι ένα βρέφος που στερείται της αγάπης της μητέρας του έστω και για δύο μόνο λεπτά αγχώνεται και φοβάται ότι η μητέρα του θα το αγνοήσει πάλι την επόμενη μέρα.

Ειδικοί στην ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού από το εργαστήριο έρευνας γονιών - βρεφών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο δηλώνουν ότι επαναλαμβανόμενα επεισόδια στρες θα μπορούσαν να έχουν τεράστιες συνέπειες για την υγεία του παιδιού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.