26 Νοε 2012

Διαλέξτε παιχνίδια για το παιδί σας!

 H δουλειά που έχει να κάνει ένα παιδί είναι να ΠΑΙΖΕΙ!!! Είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική για το παιδί, αφού μέσα από το παιχνίδι μαθαίνει και εξελίσσει δεξιότητες που του είναι απαραίτητες για την ανάπτυξή του. Θα ήταν πολύ χρήσιμο οι γονείς να ήξεραν απλά βασικά παιχνίδια, με τα οποία ασχολείται το παιδί τους στα στάδια της ανάπτυξής.

 Η εμπειρία μου στον χώρο, έχει δείξει ότι οι γονείς χρειάζονται μικρές καθοδηγήσεις για το πoιό παιχνίδι χρειάζεται το παιδί τους σε κάθε φάση της ζωής του. Και όμως είναι απλό, αφού υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που το παιδί μας καθοδηγεί για τα παιχνίδια που το ενδιαφέρουν και έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει. Στις περιπτώσεις, όμως, που το παιδί δυσκολεύεται να εξελίξει το παιχνίδι του, θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο να του προσφέρουμε δραστηριότητες που θα το οφελήσουν.

Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης στη Ραφήνα

Ειδικά σεμινάρια ψυχολογικής υποστήριξης για τους κατοίκους του Δήμου Πικερμίου-Ραφήνας, προγραμματίζονται την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ. στον χώρο των Κ.Α.Π.Η. Ραφήνας.

Η σωματική τιμωρία δημιουργεί επιθετικά παιδιά

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics το Μάιο του 2010 μελέτησε την σχέση που μπορεί να έχει η σωματική τιμωρία των παιδιών από τους γονείς με την συμπεριφορά τους.

Εξετάστηκαν 2461 παιδιά στην ηλικία των τριών ετών. Καταγράφηκε κατά πόσο οι γονείς τους χρησιμοποιούσαν μεθόδους σωματικής τιμωρίας στην καθημερινότητα για να «πειθαρχήσουν» τα παιδιά τους και πόσο συχνά. Ακόμα και ήπια σωματική κακοποίηση των παιδιών – απλό χτύπημα στο μάγουλο ή στα οπίσθια του παιδιού σε πάνω από δύο επεισόδια το μήνα – είχαν σημαντικά αρνητική επίδραση στην συμπεριφορά αυτών των παιδιών στην ηλικία των πέντε ετών.