1 Ιουν 2012

Παιχνίδι στο χώρο

Μια πρόκληση για κάθε παιδί...

Μπορείς να περάσεις αυτόν τον ιστό χωρίς να τον ακουμπήσεις?

Καλοκαίρι στο Μουσείο Συναισθημάτων

Το Μουσείο Συναισθημάτων με βάση τη φιλοσοφία του και με ιδιαίτερο σεβασμό στην παιδική ηλικία, σχεδίασε 7 καλοκαιρινά δημιουργικά ταξίδια στο χώρο του, για τους μικρούς του φίλους που πάνε στο δημοτικό. Ταξίδια γεμάτα δημιουργικότητα, φαντασία, αυτογνωσία, συνεργασία, τέχνη, και πολύ πολύ παιχνίδι!
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ποικιλία εργαστηρίων στο ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον του μουσείου.

Στόχος είναι να προσφέρουμε στα παιδιά, στη σημαντική περίοδο που πλάθουν το χαρακτήρα τους, τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι, την ομάδα, την τέχνη και την κίνηση απολαμβάνοντας ένα χαρούμενο καλοκαίρι στην πόλη της Αθήνας!

"Αυτισμός: Το βιβλίο της οικογένειας"

Το βιβλίο γράφτηκε από μία μητέρα ενός παιδιού με αυτισμό, την Κατερίνα Μανουσάκη. Αποτελεί την περίληψη της εμπειρικής και επιστημονικής γνώσης, που απέκτησε μεγαλώνοντας το παιδί της. Διαβάζοντας και παρακολουθώντας σεμινάρια, δοκίμασε τρόπους να αντιμετωπίσει τα βασικότερα ελλείμματα στην επικοινωνία, την αντίληψη του εαυτού και την κοινωνική συναναστροφή, που συχνά αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό.

Είναι ένας "οδηγός" για γονείς γεμάτος δραστηριότητες και ιδέες, που θα πλαισιώσουν την συνεχιζόμενη εκπαίδευση του παιδιού στο σπίτι. Είναι ένα "εργαλείο" για επαγγελματίες, για να αντλήσουν ιδέες και να εμπλουτίσουν το έργο τους, ενδυναμώνοντας τη σχέση μεταξύ εκπαιδευτή / θεραπευτή και γονιού στην παρέμβαση στον αυτισμό.