16 Φεβ 2015

Σεμινάριο: Πώς βιώνουν τα παιδιά το πένθος και πώς μπορεί η παιγνιοθεραπεία να βοηθήσει στην αποδοχή και στην έκφραση συναισθημάτων σχετικά με την απώλεια

Στο σεμινάριο αυτό θα εξετάσουμε αρχικά τις επιδράσεις που έχει ο θάνατος στο ψυχισμό ενός παιδιού, τα στάδια πένθους που περνάει και στην συνέχεια πως μπορεί η παιγνιοθεραπεία να βοηθήσει το παιδί και την οικογένεια στο να διαχειριστεί αυτό το τραυματικό γεγονός. Η παιγνιοθεραπεία βοηθάει τα παιδιά ώστε να εξερευνήσουν και να καταλάβουν τα συναισθήματα τους σε σχέση με την απώλεια και τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην ζωή τους.

17 Δραστηριότητες Αμφίπλευρου Συντονισμού και όχι μόνο...

Το τριήμερο είναι προ των πυλών! Κλείστε την τηλεόραση, αφήστε το tablet για αργότερα και ασχοληθείτε με τα πιτσιρίκια σας δημιουργικά! Πολλά είναι τα παιχνίδια που μπορείτε να επιλέξετε. Εδώ θα βρείτε δραστηριότητες που προωθούν την εξέλιξη της αμφίπλευρης οργάνωσης και τον συντονισμό. Φυσικά μέσα από αυτές ενισχύουμε ταυτόχρονα τον οπτικοκινητικό συντονισμό, τη συγκέντρωση, την αδρή και λεπτή κίνηση, την οπτική αντίληψη και... και... και... Το παιχνίδι αρχίζει:

Πώς οι γονείς ίσως ενισχύουν άσχημη συμπεριφορά των παιδιών

Όλοι οι γονείς εκνευρίζονται και προσπαθούν να διορθώσουν τα παιδιά τους όταν παραφέρονται ή όταν είναι ανυπάκουα, ωστόσο πολλές φορές είναι οι ίδιοι που, άθελα τους, ενισχύουν αυτήν την αρνητική συμπεριφορά. Ας δούμε με ποιους τρόπους: