16 Μαρ 2015

25 Ερωτήσεις για να μάθετε πως πέρασε σήμερα στο σχολείο

Πώς πήγε το σχολείο σήμερα;“Καλά.” 
Πώς πήγε το σχολείο σήμερα;“Καλά.” 
Πες και κάτι ακόμη βρε παιδάκι μου!“Ε, τι άλλο να σου πω, καλά.” “Μια χαρά.” 

Σας φαίνεται γνώριμος αυτός ο διάλογος; Αν όχι, είστε από τους “τυχερούς”. Πολλά είναι τα παιδιά που με το γυρίζουν σπίτι αναμεταδίδουν με λεπτομέρειες όλη την ημέρα τους. Αν κάτι σας θυμίζει όμως τότε προφανώς τα παιδιά σας είναι στην κατηγορία εκείνων που θεωρούν το σχολείο προσωπική τους υπόθεση και δε μοιράζονται λεπτομέρειες, ή απλά ο τρόπος που πέφτει αυτή η ερώτηση είναι τόσο γενικός και αόριστος που πραγματικά δεν έχουν τι να πουν, ενώ κατά τα άλλα θα ήταν πρόθυμα! 

Η blogger Liz Evans, εκπαιδευτικός η ίδια, ήρθε αντιμέτωπη αρκετές φορές με τις μονολεκτικές, άδειες απαντήσεις “καλά”, “μια χαρά” και άλλες παρόμοιες και αποφάσισε να κάνει μια λίστα πρωτότυπων και απρόσμενων ερωτήσεων που θα δελέαζαν τα παιδιά της να απαντήσουν. Έτσι, εκείνα θα το έβρισκαν διασκεδαστικό, θα της μετέφεραν πληροφορίες χωρίς να εχουν την αίσθηση ότι δίνουν αναφορά κι εκείνη σίγουρα θα γινόταν πιο ευχάριστη απέναντί τους. Συγχρόνως θα μάθαινε και όλα όσα θα ήθελε τόσο για την καθημερινότητά τους όσο όμως και για τον τρόπο που σκέφτονται και πράττουν τα παιδιά της όταν εκείνη δε θα ήταν παρούσα – ποιος ξέρει, ίσως και πολλά παραπάνω! 

Δείτε τη λίστα!

Τα καλύτερα εκπαιδευτικά websites για παιδιά

 
Στα περισσότερα παιδιά αρέσει πολύ η ενασχόληση με ηλεκτρονικό υπολογιστή ή τάμπλετ. Για αυτό, συγκέντρωσα τις καλύτερες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες που έχω βρει έως τώρα. Η λίστα θα ανανεώνεται και φυσικά περιμένω τις δικές σας προτάσεις!