27 Σεπ 2011

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το παραμύθι της Κυριακής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εντάσσεται στo πλαίσιo της Πανελλήνιας Εκστρατείας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με θέμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011. Φωνές νερού μυριάδες».

Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί ιστορίες από την αρχαία ελληνική μυθολογία και λαϊκά παραμύθια για το νερό και ο Γιάννης Ψειμάδας θα επενδύσει μουσικά την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων. Μετά το παραμύθι θα ακολουθήσει προβολή αρχαιολογικής ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Συντριβάνι, ο ήχος του νερού», καθώς και παιχνίδι ανακάλυψης με τίτλο «Ένα ποτάμι γεμάτους θησαυρούς» στις συλλογές του Μουσείου.

Ομάδα Δραματοθεραπείας



Η δραματοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική μέθοδος που αντλεί τα εργαλεία της από το χώρο του θεάτρου. Η τέχνη, το παιχνίδι, η τελετουργία και η σωματική έκφραση αξιοποιούνται στη δραματοθεραπεία ως μέσα προσέγγισης, αποδοχής και μετακίνησης του εαυτού. Σε ένα παιγνιώδες κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν με ευφάνταστους τρόπους ζητήματα σχέσεων, αυτοεικόνας, δημιουργικότητας και ό,τι παρεμποδίζει τον καθένα από την προσωπική του εξέλιξη.