13 Ιουλ 2012

Στα πρώτα του βήματα, ξυπόλητο ή με παπούτσια;

Τα μωρά όταν ξεκινάνε να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, το καλύτερο είναι να μην φοράνε παπούτσια.
Μάλιστα, οι παιδίατροι επιμένουν να το λένε σε κάθε ευκαιρία, αλλά φαίνεται ότι οι μητέρες είτε δεν το ακούν, είτε δεν επιθυμούν να το καταλάβουν.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι είναι ευρέως διαδεδομένο το ακριβώς αντίθετο.

Τοκετός και επιτυχία στο σχολείο

Γέννηση στις 37 και 38 εβδομάδες εγκυμοσύνης συνδέεται με λιγότερη επιτυχία στο σχολείο.

Η επιδημία των καισαρικών ρουτίνας και των προκλήσεων τοκετού στις 37 και στις 38 εβδομάδες εγκυμοσύνης καλά κρατεί στην Ελλάδα. Το πρόβλημα ξεκινάει από τον παραδοσιακό ορισμό του τελειόμηνου βρέφους: πρόκειται για όλα τα βρέφη που γεννιούνται μεταξύ 37 και 41 εβδομάδων κύησης. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να διαπιστώνεται ότι αυτή η ομάδα παιδιών διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, έτσι που ένα νεογέννητο των 37 εβδομάδες έχει σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο για μια σειρά άμεσων προβλημάτων υγείας, όπως ίκτερος, υπογλυκαιμία, αναπνευστική δυσχέρεια, προβλημάτων στον θηλασμό αλλά και μακροπρόθεσμων κινδύνων όπως μαθησιακές δυσκολίες.

Καροτσάκι με ράγες για ΑμεΑ στις παραλίες Θερμαϊκού και Στρυμονικού

Δικαίωμα να απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια τα θαλασσινά μπάνια τους, που σε πολλές περιπτώσεις καθίστανται απαραίτητα για την υγεία τους, αποκτούν τα άτομα με κινητική αναπηρία. Από τα τέλη Ιουλίου θα μπορούν να κολυμπούν με αυτονομία σε παραλίες του δήμου Βόλβης (Ασπροβάλτα, Βρασνά) και του Θερμαϊκού, όπου εγκαθίστανται δύο σύγχρονα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία.