23 Σεπ 2014

Πώς να μάθουμε το παιδί να μελετά μόνο του τα μαθήματά του

Ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορούν να προσφέρουν οι γονείς στο παιδί τους είναι η μόρφωσή του. Πέρα από το ρόλο που διαδραματίζει το σχολείο στον τομέα αυτό, οι γονείς, για να συμβάλουν στην όσο το δυνατό καλύτερη μόρφωσή του, εμπλέκονται ενεργά στη διδακτική διαδικασία μέσω της κατ΄ οίκον εργασίας, η οποία θεωρείται, υπό προϋποθέσεις, πολύ σημαντική. Η εμπλοκή τους αυτή, όμως, τους δημιουργεί πολλά ερωτήματα, όπως τα πιο κάτω και ζητούν απαντήσεις:

Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό

Οι γονείς που μοιράζονται το κρεβάτι τους με το νεογέννητο μωρό τους μπορεί ταυτόχρονα να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του, ακόμα κι αν δεν καπνίζουν, σύμφωνα με νέα έρευνα του London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και τα ναρκωτικά έχουν εδώ και καιρό συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου, καθώς τα αντανακλαστικά των γονιών, υπό την επήρεια τέτοιων ουσιών, είναι περιορισμένα. Η νέα αυτή μελέτη, όμως, υποστηρίζει ότι ακόμα και χωρίς αυτούς τους παράγοντες, ο κίνδυνος παραμένει υψηλότερος από το να κοιμάται το μωρό στην κούνια του.