16 Ιαν 2014

«Λευκή εβδομάδα»

«Λευκή εβδομάδα» ή αλλιώς «σχολική ανάπαυλα», τιτλοφορείται ο νέος τουριστικός θεσμός στη χώρα μας, που θα εφαρμοστεί από φέτος και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα μετά την Καθαρά Δευτέρα, στις 4-7 Μαρτίου, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία θα κλείσουν τα σχολεία, για διακοπές.
 
Πρόκειται για μια κατάκτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, που αποτελούσε χρόνιο αίτημά της, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μόλις πρόσφατα σε σύσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της με αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, εγκρίθηκε η άμεση υλοποίησή του.

Το κόστος μιας έρευνας...




Καθημερινά σχεδόν ενημερωνόμαστε για τα ευρήματα νέων ερευνών και προσπαθούμε να παρουσιάζουμε όσο πιο συχνά γίνεται πολλά από αυτά. Πολλές φορές έχουμε εκφράσει την άποψή μας για τα αποτελέσματα των ερευνών, άλλοτε συμφωνώντας και άλλοτε διαφωνώντας με αυτά. Δυστυχώς, σχεδόν ποτέ μία έρευνα δεν είναι 100% αντικειμενική: πάντοτε υπάρχουν απόψεις, συμφέροντα και ειδικές συνθήκες που επηρεάζουν τ’ αποτελέσματά της.

Αφορμή γι’ αυτές τις σκέψεις είναι ένα πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times, σχετικά με μία έρευνα του 1999. Η έρευνα αυτή είχε κοστίσει τότε στο Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ περίπου 11 εκ. δολάρια (λίγο πάνω από 8 εκ. ευρώ), γι’ αυτό και θεωρείται ακόμα «Ευαγγέλιο» από πολλούς γονείς. Το συμπέρασμα ήταν ότι, μακροχρόνια, η φαρμακευτική αγωγή είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με τη θεραπεία από ειδικούς θεραπευτές.

Γύρνα και διάβασε τους αριθμούς! Μια άσκηση για τη Δυσαριθμησία

Στο παρελθόν είχαμε μιλήσει για τη Δυσαριθμησία και τις δυσκολίες που εμφανίζει ένα πιτσιρίκι όταν έχει αυτού του τύπου τη μαθησιακή δυσκολία. Σήμερα βρήκαμε μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα και την αναδημοσιεύουμε.