19 Δεκ 2012

Οι 7 τύποι νοημοσύνης είναι...

Ο ψυχολόγος Howard Gardner έχει προσδιορίσει τους ακόλουθους διακριτούς τύπους νοημοσύνης στη Θεωρία του της Πολλαπλής Νοημοσύνης  ("MI theory"). Η θεωρία του διδάσκει ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ψάχνουν για σημάδια της έμφυτης πρώιμης ανάπτυξης στα παιδιά, και στην συνέχεια να βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους. Αυτοί οι 7 τύποι νοημοσύνης είναι οι παρακάτω:

Ο Άγιος Βασίλης πλησιάζει...

Παντού στον κόσμο, η μυθοπλασία του Αϊ-Βασίλη ενθουσιάζει τα παιδιά με τα δώρα και ολοχρονίς προσμένουν τον ερχομό του. Τα καινούρια παιχνίδια και ρούχα, ο μυστηριώδης τρόπος εισόδου στο σπίτι από την καμινάδα, το μαγικό ταξίδι με το έλκηθρο και τους τάρανδους, όλα συν-αποτελούν μια πραγματικότητα για το παιδί. Και το κάθε παιδί συμπρωταγωνιστεί στο παραμύθι αυτό.

Οξύνεται η φαντασία των μικρών μας φίλων, ενισχύουν την ιστορία με κάποιο δικό τους στοιχείο, γαληνεύουν και συγχρόνως ενθουσιάζονται. Γι’ αυτό το λόγο, δεν θέλουν στην αρχή, και δυσκολεύονται μετά, να παραδεχτούν την αλήθεια. Αρνούνται την απογοήτευση.

Είναι ωφέλιμο, όλη η οικογένεια να ζει το παραμύθι του Αϊ-Βασίλη. Όσοι γονείς θέλετε να ζήστε τη μέρα αυτή, με τα μάτια του παιδιού σας, ας: