3 Φεβ 2012

Αγγλικά: Εύκολα για όλους;

Η αγγλική γλώσσα θεωρείται ότι είναι το πιο απαραίτητο και υποχρεωτικό εφόδιο στη σημερινή ζωή! Αμέσως όμως γεννάται το ερώτημα: Είναι εύκολο και μπορούν όλα τα παιδιά να έχουν επιτυχία στην εκμάθησή της, ως δεύτερης γλώσσας; Υπάρχει τρόπος να βοηθηθούν, στην προσπάθειά τους αυτή; Η επιστήμη έχει δώσει θετική απάντηση στα ερωτήματα αυτά.

Βέβαια, πολλά παιδιά είναι αβίαστα καλοί μαθητές και στην ανάγνωση και στη γραφή της αγγλικής γλώσσας.

Συνηθισμένες όμως είναι και οι πιο κάτω εκφράσεις: "Μαμά, ήξερα το μάθημα,...αλλά τα ξέχασα όλα! Η κυρία φταίει.", λέει ο Μάκης. "Μαμά, βαριέμαι να μαθαίνω αγγλικά." λέει ο Νίκος. "Μαμά, κουράστηκα! Γράψε μου εσύ τα αγγλικά!" λέει η Ειρήνη.

«My Baby & Me»: Η δωρεάν iPhone εφαρμογή για τις μαμάδες

Στόχο έχει να αποτελέσει σημαντικό βοηθό για τις μητέρες από την εγκυμοσύνη μέχρι τη μητρότητα. Οι λειτουργίες του και οι υπηρεσίες του είναι πραγματικά πρωτότυπες και την πρώτη βεβαρημένη από υποχρεώσεις περίοδο της μητρότητας, θα απαλλάξουν τη νέα μαμά από αρκετές έγνοιες.

Η Philips AVENT βασισμένη στην υπόσχεση της να στηρίζει τις μητέρες από το στάδιο της εγκυμοσύνης ως την παιδική χαρά, παρουσιάζει την πρώτη της δωρεάν εφαρμογή για κινητά, το “My baby and me”. Η εφαρμογή αυτή είναι διαθέσιμη για iPhones και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα χρήσιμων λειτουργιών βοηθώντας τις μητέρες να ελέγχουν την ανάπτυξη του μωρού τους.

Πιο κοντά στην κατάθλιψη οι εθισμένοι στο ίντερνετ..

Μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη παρουσιάζουν οι έφηβοι που περνούν πολλές ώρες στο Διαδίκτυο, έναντι εκείνων που κάνουν πιο περιορισμένη χρήση του Internet.

Ειδικότερα, έφηβοι που περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες στο Internet είναι ανήσυχοι και νευρικοί όταν δεν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη, ενώ δεν επιδεικνύουν κανένα ενδιαφέρον για οποιαδήποτε κοινωνική επαφή.

Μουσική και παιδικός νους

Η ακοή, η δεύτερη στατιστικά πιο βασική αίσθηση, μετά την όραση, της ανθρώπινης κατασκευής και ίσως η πιο βασική για την ψυχοσύνθεση και την εξελικτική πορεία του ανθρώπου. Μία αίσθηση η οποία χρόνο με το χρόνο (ειδικά στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας) βελτιώνεται και αναπτύσσεται με πραγματικά λογαριθμικούς ρυθμούς, αποτελεί και το βασικότερο στοιχείο εκπαίδευσης του ανθρώπινου νου.

Μέσα στον ήχο κρύβονται οι έννοιες της ισορροπίας, της προσέγγισης, της υπακοής, της αναζήτησης, της συγκέντρωσης κι ένα ολόκληρο πλήθος από αξιωματικές αρχές του χαρακτήρα μας. Ο παιδικός νους είναι το ποιο εύπλαστο εργαλείο της ουσιαστικής προόδου του παιδιού και ο βασικότερος τρόπος εκπαίδευσης του είναι η ίδια η μουσική. Δηλαδή η τέχνη και η επιστήμη που ερευνά και εκφράζει τα συναισθήματα του ανθρώπου με το συνδυασμό και τη πλοκή των ήχων.

Παιδική Λέσχη «Καλικαζαντζάκια»



Το Μουσείο Καζαντζάκη στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων εγκαινιάζει την Παιδική Λέσχη «Καλικαζαντζάκια» που απευθύνεται στους λιλιπούτειους φίλους με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Εκδρομές, εργαστήρια, εκδηλώσεις διασκέδασης και βιωματικής μάθησης και προγράμματα για όλη την οικογένεια, είναι μερικές από τις δράσεις που θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της η Λέσχη.

Γιατί οι μπαμπάδες θέλουν γιους και οι μαμάδες κόρες!


Οι γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν κορίτσι και οι άντρες αγόρι. Πέρα από την πλάκα στο πλαίσιο της χαράς και των ευσεβών πόθων των νέων γονιών, μήπως αυτές οι επιθυμίες οδηγήσουν στην επιλογή του φύλου;

Η αλήθεια είναι ότι η επιθυμία για ένα υγιές, πάνω από όλα, μωρό έρχεται πρώτη και είναι η πιο δυνατή για τους σε λίγο γονείς. Όταν αυτό είναι όσον το δυνατόν “τακτοποιημένο” από την Φύση και την Ιατρική μπορούν να απαντήσουν ειλικρινά και σε άλλους πόθους τους. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Queen’s University στο Ontario του Καναδά, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Open Anthropology, απαντούν, λοιπόν ευθέως και το πόρισμα είναι ότι οι γυναίκες θέλουν κόρες και οι άντρες επιθυμούν γιους.

Ξεκινάτε τη στερεά τροφή;


Για τα περισσότερα μωρά που ξεκινάνε να τρώνε στερεά τροφή, η πιο ενδεδειγμένη που συστήνουν οι παιδίατροι είναι το ρυζάλευρο.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ρυζάλευρο δεν εισάγεται ως πρώτη στερεά γιατί θεωρείται επωφελές ιατρικά, αλλά απλά γιατί έτσι είθισται!

Οι τροφές που γενικά θεωρούνται επίσης καλές για να ξεκινήσετε με αυτές το μωρό σας είναι οι πατάτες, τα αχλάδια, οι μπανάνες, μήλα και ροδάκινα.

Η τιμωρία ως μέσο διαπαιδαγώγησης

90% των Ελλήνων αναφέρουν πως τιμωρούν τα παιδιά τους και 60% αναφέρουν πως επιβάλλουν και σωματικές και ψυχολογικές ποινές στα παιδιά τους (Κρασανάκης, 1992).

Η τιμωρία είναι

“η ποινή που επιβάλλεται για κάποια αξιόποινη πράξη.” (Παγουλάτος)

“ένα είδος προστίμου το οποίο επιβάλλεται σε κάποιο πρόσωπο για την ανάρμοστη συμπεριφορά του ή για την παράβαση ορισμένων κανόνων, τους οποίους οφείλει να τηρεί.” (Κρασανάκης)

“κάθε δυσάρεστο γεγονός που επισυμβαίνει αμέσως μετά την εκτέλεση μιας πράξης κι έχει σα συνέπεια την αποδυνάμωση της πράξης αυτής.” (Leslie).

Φαίρεται σαν μωρό;



Eίναι πια.. ολόκληρο παιδί και εξακολουθεί να μην παίρνει πρωτοβουλίες. Θέλει να το ταϊζεις, να το ντύνεις και δε σταματά να συμπεριφέρεται σαν μωρό. Τι φταίει και τι μπορείς να κάνεις;

Λέμε και "όχι" στα καμάρια μας


Tι θα λέγατε για μερικές χρήσιμες και πάνω απ’ όλα απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε τα παιδιά σας να μάθουν να αντιλαμβάνονται την έννοια των χρημάτων;
Το ότι είναι παιδιά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γνωρίζουν και το σημαντικότερο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους κάνουμε όλα τα χατίρια.

Θυμηθείτε λίγο το πώς μεγαλώσατε εσείς και με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του μικρού σας αναλογικά με τα δικά σας χρόνια, προσπαθήστε να τα… χαλιναγωγήσετε.

Circa: ένα κυκλικό ημερολόγιο!

Η μαμά Melinda σχεδίασε ένα κυκλικό ημερολόγιο που μαθαίνει στα μικρά παιδιά τους μήνες, τις μέρες, τις εποχές και τους βοηθάει να καταλάβουν καλύτερα το πώς ακριβώς κυλάει ο χρόνος.

Είναι το κυκλικό ημερολόγιο Circa! Μοιάζει με ξύλινο παιχνίδι, είναι πανέμορφο και στο εξωτικό έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις.

Αποφύγετε τη χρήση κατά την κύηση - Για βρεφικές δυσπλασίες και δυσμορφίες ενοχοποιούνται κοινά παυσίπονα

Οι γυναίκες που παίρνουν μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διατρέχουν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο απόκτησης παιδιών με συγκεκριμένη σπάνια γενετική ανωμαλία, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Obstetrics and Gynecology.

«Καμπανάκι» για τον εμβολιασμό των παιδιών

Δεν κρύβουν την ανησυχία τους οι γιατροί από το γεγονός ότι αρκετοί γονείς δεν προχωρούν σε τακτικό εμβολιασμό των παιδιών τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Πολλοί γονείς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην τήρηση του προγράμματος των υποχρεωτικών εμβολιασμών της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας.