21 Οκτ 2011

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Τέσσερα ζωάκια, ένας γαϊδουράκος, ένας σκύλος, μία γάτα κι ένας κόκορας, βρίσκονται ξαφνικά χωρίς αφέντη. Κι επειδή και οι τέσσερις είναι «καλλίφωνοι», αποφασίζουν να κάνουν ένα μουσικό συγκρότημα και να ζήσουν από δω και πέρα τραγουδώντας. Στο δρόμο για την πόλη, όπου θα δείξουν στο κοινό το μεγάλο τους ταλέντο, πολλά διασκεδαστικά συμβαίνουν. Καθώς προχωρούν πεινασμένα και κουρασμένα από το δρόμο βλέπουν ένα αγροτόσπιτο κι αποφασίζουν να μπούνε μέσα να περάσουν εκεί τη νύχτα. Από το παράθυρο όμως βλέπουν ένα ληστή μέσα στο σπίτι που κλέβει και τρώει και πίνει χορεύοντας και τραγουδώντας. Τα ζωάκια εξοργισμένα με το θράσος του, αποφασίζουν να τον διώξουν με μια... Συναυλία!!!...

Προσφέρετε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις Στέγες Προστασίας Ανηλίκων Αθήνας και Πειραιά

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καλεί σε βοήθεια προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στον καθημερινά αυξανόμενο αριθμό οικογενειών που ζητούν ενίσχυση σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Με τη σκέψη ότι μόνο συλλογικά μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας, μας καλούν να συνεισφέρουμε ένα είδος ο καθένας.

Τα τρόφιμα και τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στις Στέγες Προστασίας Ανηλίκων Αθήνας και Πειραιά που φιλοξενούν παιδιά που έχουν απομακρυνθεί για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους από το οικογενειακό τους περιβάλλον, καθώς και σε παιδιά απόρων οικογενειών.

Ώρα για δράση!


Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενώ διαθέτουν τις δεξιότητες που χρειάζονται, για να κάνουν πράγματα μόνα τους, όπως να ντυθούν, να βάλουν τα παπούτσια τους, να φάνε, να γεμίσουν το ποτήρι τους με νερό, να πλύνουν τα δόντια τους, να κουμπώσουν το μπουφάν τους κλπ, τελικά πολλές φορές ζητάνε τη βοήθεια των μεγάλων, χωρίς στην πραγματικότητα να τη χρειάζονται.

Η επεμβατική θεραπεία της επιληψίας


Αποτελεσματική αποδεικνύεται η επεμβατική θεραπεία της επιληψίας καθώς, όπως έδειξε μακροχρόνια μελέτη, επιφυλάσσει σημαντική μείωση των επιληπτικών κρίσεων στους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση.

Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι μετά το χειρουργείο το 82% των ασθενών δεν εμφάνισε καμία επιληπτική κρίση ύστερα από ένα χρόνο, το 52% μετά από πέντε χρόνια και το 47% μετά από δέκα χρόνια.

Κατανόηση και Αντιμετώπιση της Αυτοτραυματικής Συμπεριφοράς


Η αυτοτραυματική συμπεριφορά είναι μία από τις πλέον καταστροφικές συμπεριφορές που επιδεικνύουν τα άτομα με αναπτυξιακή καθυστέρηση.

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι εκδήλωσης αυτής της συμπεριφοράς είναι το χτύπημα του κεφαλιού, το δάγκωμα των χεριών και το υπερβολικό τρίψιμο ή ξύσιμο των άκρων.

Οι λόγοι εκδήλωσης αυτής της συμπεριφοράς ποικίλλουν. Στο παρόν άρθρο θα συζητήσουμε ορισμένους από τους λόγους εκδήλωσης αυτής της συμπεριφοράς και θα περιγράψουμε τρόπους παρέμβασης για την αποτροπή της.

Λόγια γονέων παιδεύουσι τέκνα

Οι περισσότεροι από εμάς λέμε μερικές φορές στα παιδιά μας, λόγια για τα οποία αργότερα μετανιώνουμε. Μία φράση μας μπορεί να αφήσει τα μικρά μας με αίσθημα αδικίας, θυμού, αλλά και σύγχυσης για το τι τελικά εννούσαμε.

Διαβάστε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λεκτικά λάθη που κάνουν μαμάδες και μπαμπάδες και προσπαθήστε να τα αποφύγετε ή να βρείτε εναλλακτικές.

Οι γονείς είναι καθοριστικοί για το επάγγελμα των παιδιών

Νομίζατε ότι εσείς επιλέξατε το επάγγελμά σας κάνετε μεγάλο λάθος! Νέες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι γονείς ευθύνονται για την καριέρα μας πολύ περισσότερο απ΄ όσο νομίζουμε.

Ενώ στο παρελθόν οι μισοί επιστήμονες υποστήριζαν ότι η καριέρα μας είναι προδιαγεγραμμένη γενετικά και οι άλλοι μισοί ότι η κινητήριος δύναμη γι΄ αυτό που θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε βρίσκεται στην ανατροφή μας, μια νέα μελέτη προσπαθεί να γεφυρώσει τις δύο αυτές απόψεις. Σύμφωνα λοιπόν με τα πορίσματά της, τη μεγαλύτερη επίδραση στην απόφασή μας για το επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε την ασκούν οι γονείς μας.

Το IQ αλλάζει στην εφηβεία

Η ευφυΐα μπορεί να εμφανίσει βελτίωση ή και πτώση, γεγονός που δείχνει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε αυστηρά τα παιδιά
Το IQ των εφήβων μπορεί να πάρει την… ανιούσα ή αντιθέτως την κατιούσα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι νομίζαμε ως σήμερα, όπως δείχνει νέα μελέτη.

Το καινούργιο αυτό εύρημα αποτελεί καμπανάκι για όσους ξεγράφουν ορισμένα παιδιά θεωρώντας τα από μικρή ηλικία νοητικώς ανεπαρκή. Το ίδιο καμπανάκι όμως χτυπά και για τα έξυπνα παιδιά τα οποία, όπως αποδεικνύεται, πρέπει να μην επαναπαύονται αλλά να συνεχίζουν να πασχίζουν προκειμένου να διατηρήσουν την ευφυΐα τους.