2 Νοε 2011

Συμβουλευτική γονέων στο Ανοιχτό Σχολείο

Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων από τις 7 Νοεμβρίου διοργανώνει ο «Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης: Ανοιχτό Σχολείο», στην Παιανία.

Την ομάδα θα συντονίζει η Βαρβάρα Στεφανάκου-Ρεκλείτη, Msc, και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, στις 20:00-22:00.

Ο Ρόλος του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο:

Στην εκπαιδευτική διαδικασία η τέχνη σε όλες της τις μορφές ενεργοποιεί τη σκέψη, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία με το να προσφέρει πλούσιες οπτικές, απτικές και αισθητηριακές εμπειρίες στο παιδί.

Ειδικότερα για τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η τέχνη προσφέρει ένα μοναδικό μέσο κατανόησης του κόσμου μέσα από τις αισθήσεις (βλέπω, ακούω, αγγίζω), την αντίληψη (ανακαλύπτω, επικοινωνώ, βιώνω) και την πράξη (πειραματίζομαι, δημιουργώ, κατασκευάζω). Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά:

Τι κακομαθαίνει τα παιδιά;

Πίσω από ένα κακομαθημένο παιδί βρίσκεται πάντα η σκιά ενός γονιού που δεν θέτει όρια στο μεγάλωμά του. Τα όρια και οι κανόνες συμπεριφοράς δεν είναι προϊόν γενετικής προδιάθεσης, αλλά αποτέλεσμα του πλαισίου μέσα στο οποίο το παιδί γεννιέται και μεγαλώνει. Κατ΄ αρχήν, λοιπόν, τα παιδιά είναι αθώα!
Ας δούμε όμως τι λάθη προκύπτουν μέσα από τις γονεϊκές διαδικασίες μάθησης, οι οποίες διαμορφώνουν εν τέλει την προσωπικότητα του παιδιού:

Μουσικά όργανα από ανακυκλωμένα υλικά


Παιδιά είστε οπαδοί της ανακύκλωσης; Αγαπάτε τη μουσική; Ελάτε να φτιάξουμε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου να κατασκευάσουμε πρωτότυπα μουσικά όργανα από ανακυκλωμένα υλικά στον Πολυχώρο Άγκυρ. Φέρτε μαζί σας οτιδήποτε είναι ανακυκλώσιμο!

Πού: Πολυχώρος Άγκυρα, Σόλωνος 124 και Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα
Πότε: Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 11:30
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα
Τηλ. 210-3837667, 210-3837540. 

Τι κάνουμε τα πρωινά του Σαββάτου?

Τα πρωινά του Σαββάτου, τα καταστήματα Public προσκαλούν μικρούς αλλά και μεγαλύτερους φίλους να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες δράσεις που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία.

Οι αισθήσεις ενός εμβρύου

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης οι μελλοντικοί γονείς αναρωτιούνται πώς θα είναι αυτό το παιδί που θα γεννηθεί και πώς οι ίδιοι θα μάθουν να είναι καλοί γονείς. Μια μεγάλη περίοδος προσαρμογής τους περιμένει, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να ανακαλύψουν την προσωπικότητα του παιδιού που θα γεννηθεί. Η αμοιβαία προσαρμογή μπορεί να αρχίσει ήδη από την ενδομήτρια ζωή γιατί το έμβρυο είναι προικισμένο με εκπληκτικές ικανότητες που το κάνουν να συμπεριφέρεται σαν ένα «πρόσωπο».

Τα τικς: τί πρέπει να γνωρίζουμε!

Τα τικς είναι απότομες, επαναλαμβανόμενες, άρρυθμες, στερεότυπες κινήσεις ή/ και ήχοι.
Τα τικς διακρίνονται σε κινητικά και φωνητικά, απλά και σύνθετα. Τα απλά τικς είναι σύντομα σε διάρκεια και συνήθως περιλαμβάνουν μία μόνο ομάδα μυών. Τα σύνθετα τικς έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και περιλαμβάνουν συνδυασμό κινήσεων, οι οποίες συχνά δίνουν την εντύπωση ότι έχουν συγκεριμένο σκοπό. Παρόλο που υπάρχει μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τικς, κάποια παραδείγματα είναι τα εξής:

11 λόγοι ανησυχίας για τους γονείς!

Η έγκαιρη διάγνωση κάποιας ψυχιατρικής διαταραχής σε ένα παιδί είναι σχεδόν βέβαιο ότι καθιστά πιο αποτελεσματική την αντιμετώπισή της. 
Προκειμένου να συμβάλλουν σε αυτή την έγκαιρη διάγνωση, επιστήμονες από διαφορετικούς κλάδους συνέταξαν μια λίστα με προειδοποιητικά σημάδια τα οποία θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς. Τα σημάδια αυτά είναι γενικά και δεν τα έχουν όλα τα παιδιά. Γι' αυτό και οι γονείς θα πρέπει ν' απευθυνθούν πρώτα σε κάποιον επαγγελματία για διάγνωση και κατόπιν να λάβουν τις όποιες αποφάσεις.