10 Ιουλ 2012

TinasCraft! Μια υπέροχη σελίδα με παιχνίδια και κατασκευές για παιδάκια προσχολικής ηλικίας.

Τα  παιδιά μας, σήμερα, μεγαλώνουν πολύ διαφορετικά από εμάς. Πολλές φίλες μαμάδες με ρωτούν εάν αφήνω την κόρη μου που είναι τέσσερα και κάτι στον υπολογιστή. Πρώτα απ' όλα βλέπει εμένα και τον μπαμπά της. Είμαι δασκάλα και το διδακτορικό μου ήταν πάνω στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Κι ύστερα εάν απαγορεύσεις κάτι το κάνεις πιο περιζήτητο.

Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος στον αυτισμό

Πολλά άτομα  με αυτισμό παρουσιάζουν προβλήματα στον εγκέφαλο, τα οποία σχετίζονται (μεταξύ άλλων) και με το ανοσοποιητικό συστήμα. Οι ερευνητές γνωρίζουν επίσης ότι το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζει τα πρώιμα στάδια της εξέλιξης του εγκεφάλου.
 Ωστόσο, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να κατανοήσουμε το ρόλο του ανοσοποητικού συστήματος στην εξέλιξη του αυτισμού. 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Autism Speaks χρηματοδότησε μια νέα έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του επιστημονικού περιοδικού Biological Psychiatry. Η έρευνα αυτή επικεντρώθηκε στις χημικές ουσίες που βοηθούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να εισέλθουν στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν χαμηλά επίπεδα αυτών των χημικών ουσιών στα παιδιά με αυτισμό, σε σύγκριση με τα συνομήλικα παιδιά με φυσιολογική ανάπτυξη.

Οι σκύλοι προστατεύουν τα μωρά από ορισμένες λοιμώξεις

Μωρά που περνούν χρόνο κοντά σε σκύλους, εμφανίζουν λιγότερες μολύνσεις ώτων και αναπνευστικά προβλήματα σε σχέση με όσα ζουν σε σπίτια χωρίς κατοικίδια, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'Pediatrics', δεν ανέφερε την αιτία αλλά υπέδειξε ότι με την παρουσία κοντά σε έναν σκύλο που περνά τουλάχιστον τη μισή μέρα σε εξωτερικό χώρο μπορεί να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού τον πρώτο χρόνο ζωής.