9 Φεβ 2012

Αποκατάσταση εξπρές στα παράλυτα άκρα

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, αντί για μήνες, οι γιατροί θα αποκαθιστούν στο μέλλον τα κατεστραμμένα νεύρα και θα επαναφέρουν την κίνηση των άκρων στους ασθενείς με παράλυση. Και αυτό χάρη στη μέθοδο που ανέπτυξαν επιστήμονες από το Οστιν του Τέξας και δοκίμασαν με επιτυχία σε παράλυτα ποντίκια. Τα πειραματόζωα, μάλιστα, άρχισαν να κινούν τα άκρα τους στα πρώτα λεπτά μετά την επέμβαση και σε δύο με τέσσερις εβδομάδες το 98% αυτών είχε ανακτήσει περίπου το 60%-70% των κινήσεών του!

Πως θα καταλάβω αν το παιδί μου έχει δυσλεξία?

Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνονται ώστε να αναγνωρίζουν αν το παιδί τους πάσχει απο δυσλεξία, όσο το δυνατόν συντομότερα. Γιατί όσο νωρίτερα ανιχνεύεται μια μαθησιακή δυσκολία, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες μελλοντικής επιτυχίας του παιδιού στο σχολείο και στη ζωή. Δώστε σημασία στα παρακάτω συμπτώματα:

ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

Ενα περίεργο πλασματάκι, το «Κάτι Αλλο» ζούσε μοναχικά σε ένα λόφο, καθώς κανείς δεν έπαιζε μαζί του και κανείς δεν του έκανε παρέα. Ηταν τριχωτό και περίεργο. Δεν έμοιαζε με τα υπόλοιπα ζώα. «Δεν είσαι σαν κι εμάς, είσαι κάτι άλλο» του έλεγαν όλοι, παρόλο που έκανε ό,τι μπορούσε για να τους μοιάσει. Μια μέρα το «Κάτι άλλο» δέχτηκε μια αναπάντεχη επίσκεψη από το «Κατιτί», ένα εξίσου περίεργο, αλλά διαφορετικό πλασματάκι. Αυτό είχε μια μεγάλη και σουβλερή μύτη και τα χέρια του ήταν σαν πατούσες. Το «Κάτι Αλλο» το κοίταξε μπερδεμένο και καχύποπτο και του έκλεισε την πόρτα λέγοντας «Νομίζω πως ήρθες σε λάθος σπίτι... δε μοιάζεις με τίποτα από όσα έχω δει»...

Το κάπνισμα στην εφηβεία

Στην Ελλάδα το κάπνισμα μεταξύ των εφήβων είναι συχνότερο από ποτέ, αν και υπάρχει πλέον η επαρκής γνώση ότι οδηγεί σε καρκίνο, καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες και αγγειακά επεισόδια. Δυστυχώς σήμερα εμφανίζεται η τάση να παραμένει σταθερή η αναλογία των εφήβων αγοριών νέων καπνιστών και να αυξάνει η αναλογία των κοριτσιών που πρωτοκαπνίζουν.

Πειράματα για παιδιά!

Βρήκα ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον blog για παιδιά σχολικής ηλικίας και για όσους κρύβουν έναν μικρό MacGyver μέσα τους. 

Πατήστε λοιπόν ΕΔΩ και απολαύστε τα θαύματα της φυσικής, παίξτε με τα παιδιά σας και δημιουργήστε τα δικά σας παιχνίδια.

Καλή διασκέδαση!
της Ελιζιάννας Χριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, SIT.

Το σχολείο δεν προετοιμάζει τα παιδιά να βρουν δουλειά


Η έρευνα του ΟΗΕ είναι σαφής και ενδεικτική. Αποκαλύπτει λοιπόν ότι οι νέοι όλο και περισσότερο δυσκολεύονται να ενταχθούν στην πραγματική ζωή, θεωρώντας ότι το σχολείο δεν τους προετοιμάζει σωστά για να βρουν δουλειά.

Η έκθεση με τον τίτλο World Youth Report λαμβάνει υπόψη μαρτυρίες μέσω Διαδικτύου περίπου χιλίων νέων ηλικίας 15 ως 30 ετών και υπογραμμίζει ότι η οικονομική κρίση επιδείνωσε την ανεργία στους νέους, οι οποίοι προφανώς είναι τα πρώτα θύματά της.

Ομιλίες για τις μέλλουσες μανούλες

Προετοιμαστείτε για την πιο γλυκιά περίοδο της ζωής σας, τη ζωή με το μωρό σας. Η COCO-MAT φιλοξενεί έναν ολοκληρωμένο κύκλο ομιλιών με θέμα την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη μητρότητα που θα βοηθήσουν τις μέλλουσες μαμάδες να μάθουν ό,τι χρειάζεται να ξέρουν για την ζωή με το παιδί.

Έμπειρες μαίες και εξειδικευμένες ψυχοθεραπεύτριες από το σωματείο Ευτοκία θα σας συμβουλεύσουν για θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη, το φυσικό τοκετό και το θηλασμό, αλλά και για τις αλλαγές που έρχονται με τη μητρότητα. 
Όλες οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό κατάστημα της COCO-MAT, Τατοΐου 165, Κηφισιά, Τηλ. 210 6251 971. 
Είσοδος ελεύθερη