26 Απρ 2012

Παναγιώτα Πλησή: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΡΑΣ, ΣΟΥ ΛΕΩ! - Έπαινος!

Θέμα διαπραγμάτευσης: Σύνδρομο Άσπεργερ
 
(Για παιδιά από 9 ετών, ISBN: 978-960-04-4177-2, σελ. 120, τιμή: 7,5€, Απρίλιος 2011)

«Μπορείς, σε παρακαλώ, να κρατήσεις τον Αγάπιο για είκοσι μέρες;» μου είπε ο γείτονάς μου ο Λάζαρος. «Να και οι οδηγίες». Πήρα τις οδηγίες και τις έβαλα στην τσέπη του τζιν μου. «Θέλω οδηγίες για να προσέξω ένα παιδί;» είπα από μέσα μου.

Ο διαβήτης απειλεί τους δίδυμους

Μια πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology», από το Πανεπιστήμιο του Manchester ίσως έρχεται τελικά να εξηγήσει το γιατί οι δίδυμοι είναι πιο επιρρεπείς στην εκδήλωση διαβήτη τύπου 2 στην ενήλικη ζωή τους, αλλά και το τι μπορεί να συμβεί στα παιδιά των οποίων οι μητέρες κατά την εποχή της σύλληψής τους έκαναν δίαιτα.

Δίνουμε προσοχή στο παιδί μας, για να μας δώσει κι αυτό!

Όλοι οι γονείς γνωρίζουμε το πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον ψυχισμό των παιδιών μας να μάθουμε να τα ακούμε. Να τα ακούμε πραγματικά δίνοντας σημασία σε ό,τι μας λένε και όχι απλά να διεκπεραιώνουμε μαζί τους μία συζήτηση.

Εχετε όμως σκεφθεί ότι το να είστε καλός ακροατής για το παιδί σας, του διδάσκει πώς θα γίνει και το ίδιο ένας καλός ακροατής για τους άλλους γύρω του, καθώς μεγαλώνει;

Σεμινάριο: Ομάδες γονέων

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας Ατόμου και Οικογένειας, οργανώνει για τον μήνα Μάιο, τρεις ομάδες γονέων με διαφορετική θεματολογία, με στόχο οι γονείς να μάθουν να αξιοποιούν τις δυσκολίες που βιώνουν με λειτουργικό τρόπο.

Με τη δύναμη της ψυχής τα παιδιά δημιουργούν στο Κέντρο Εργασίας Αναπήρων

Στην Λεωφόρο Κρητικού Πελάγους 1, στα Άνω Λιόσια, το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων, είναι ένα Πάρκο ζωής και συνεργασίας. Χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις για 10 χρόνια, στηρίζει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητά του στην εργασία των μελών του, που έχουν δημιουργήσει περισσότερα από διακόσιες χιλιάδες εργόχειρα «ανεκτίμητης» αξίας.

«Η αναπηρία είναι δύναμη», επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου αναπήρων Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης ,που είναι η ψυχή της προσπάθειας. Όταν πριν 10 χρόνια ξεκίνησε το εγχείρημα, όπως λέει μιλώντας στο ΑΜΠΕ, οι υποσχέσεις από τον δήμο χάθηκαν μέσα στην «μαύρη τρύπα» των Άνω Λιοσίων. Το προσωπικό του κόστος ήταν μεγάλο, όπως υποστηρίζει, καθώς υπήρχαν υποχρεώσεις στις οποίες έπρεπε να ανταποκριθεί με δάνεια και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει το σπίτι του. Όπως αποκαλύπτει, η περιπέτεια αυτή δυνάμωσε τη θέληση του και πάλεψε, ώστε να κρατήσει και να μεγαλώσει το ΚΕΑ. Σήμερα, έχει 800 μέλη εκ των οποίων τα 250 είναι ανήλικα παιδιά.

Έρευνα συνδέει την παχυσαρκία στην εγκυμοσύνη με τον αυτισμό

Η παχυσαρκία στην εγκυμοσύνη μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τις πιθανότητες γέννησης παιδιού με αυτισμό, αναφέρει νέα έρευνα.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες έρευνες που συνδέουν τα δυο και αν και δεν αποδεικνύει ότι η παχυσαρκία προκαλεί αυτισμό, οι ερευνητές δηλώνουν ότι τα ευρήματα αυξάνουν τις ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, λόγω του υψηλού ποσοστού παχυσαρκίας στις ΗΠΑ.