2 Οκτ 2011

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει την πιπίλα


Ο θηλασμός της πιπίλας θεωρείται μια απολύτως φυσιολογική συνήθεια για βρέφη και νήπια καθώς προσφέρουν σ΄ αυτά αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας. Η παράταση της όμως πέραν της ηλικίας των 4-5 ετών θεωρείται ότι ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα.
Πριν αναφερθούμε σε τρόπους διακοπής της συνήθειας του θηλασμού της πιπίλας καλό θα είναι οι γονείς να γνωρίζουν ότι:

Ψυχοκινητική εξέλιξη παιδιού

Η παρακολούθηση της ψυχοκινητικής ανάπτυξης του μωρού σας έχει μεγάλη σημασία, γιατί η έγκαιρη διάγνωση μιας καθυστέρησής της θα οδηγήσει γρηγορότερα στην έγκαιρη αντιμετώπιση. Βέβαια, θα πρέπει να έχετε πάντα στο νου σας ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο ρυθμό ψυχοκινητικής ανάπτυξης από παιδί σε παιδί, οι οποίες είναι απόλυτα φυσιολογικές.
Έτσι, δεν θα πρέπει να μας κυριεύσει πανικός αν διαπιστώσουμε ότι σε αντίστοιχη ηλικία το παιδί μιας φίλης ή ακόμη και το δίδυμο αδελφάκι του δικού σας παιδιού έχει διαφορετική συμπεριφορά. Το πρόβλημα μόνο ο παιδίατρος μπορεί να το επισημάνει και αυτός όχι πάντοτε με βεβαιότητα. Εσείς το μόνο που οφείλετε να κάνετε είναι να εκθέσετε στον παιδίατρο την παρατήρησή σας.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της φυσιολογικής ψυχοκινητικής ανάπτυξης στους πρώτους 12 μήνες περιλαμβάνουν τα εξής:

Kidex Fun Days: η μοναδική έκθεση Festival

Η Kidex Fun Days, η μοναδική έκθεση Festival, που θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα (18, 19 ,20 Νοεμβρίου 2011 MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ) αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από ολόκληρη την αγορά που δραστηριοποιείται γύρω από το ΠΑΙΔΙ και έχει δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες.