7 Νοε 2011

Θέατρο: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ

Μια φορά και έναν καιρό ένα παιδί κρέμασε το κουδουνάκι στα κλαδιά ενός δέντρου για να κοιμηθεί. Οταν ξύπνησε το δέντρο είχε ψηλώσει και δεν μπορούσε το παιδί να το φτάσει, για να πάρει πίσω το κουδουνάκι του. Ζήτησε, λοιπόν, βοήθεια από τη φωτιά, το νερό, το βόδι, από την γάτα και το ποντίκι. Μία διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, με την παραίνεση και τη βοήθεια των ηθοποιών, να επεξεργαστούν και να παίξουν με τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται στο έργο.

Ορολογία: Σύνδρομο Prader-Willi (Πράντερ-Γουίλι)




Τι είναι το Σύνδρομο Prader-Willi (Πράντερ-Γουίλι)?



Δραστηριότητα: Ναι-Οχι

Μία εύκολη δραστηριότητα για μικρά παιδιά και ειδικά για παιδιά στο Φάσμα των ΔΑΔ, μιας και τους αρέσει να τοποθετούν σε τάξη τα πράγματα.

Έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε χημικά στα παιδικά στρωματάκια!

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα μίας έρευνας που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, σύμφωνα με την οποία 72% των στρωμάτων που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για τις παιδικές κοόυνιες περιέχουν επικίνδυνα χημικά.

Συγκεκριμένα από τις 28 εταιρίες που εξετάστηκαν βρέθηκε ότι το 52% περιέχουν επικίνδυνα χημικά, ενώ ένα 20% που ισχυρίζεται ότι παράγεται σύμφωνα με τις «πράσινες ενδείξεις, τελικά αποδείχτηκε ότι ναι μεν χρησιμοποιείται οργανικό βαμβάκι, αλλά και πάλι υπάρχουν χημικές ουσίες, που προκαλούν ανησυχία.

Παζάρι από τα Παιδικά Χωριά SOS

Χριστουγεννιάτικο παζάρι με διάφορα είδη 
θα πραγματοποιηθεί από τα Παιδικά Χωριά SOS και φέτος
από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου, 
στη αίθουσα του Μετρό στο σταθμό του Συντάγματος 
και ώρες 10:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ. 

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας!

Πηγή


Το "Ανοιχτό Σχολείο" υποδέχεται τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα Eργαστήρια

Πότε: Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, 10:00-12:00
Πέμπτή 5 Δεκεμβρίου 2011, 17:00-19:00
Συντονίστρια:
Βαρβάρα Στεφανάκου-Ρεκλείτη
Κόστος:
10 ευρώ το κάθε εργαστήριο
Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν για τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Μαγειρεύουν, ακούνε και φτιάχνουν ιστορίες, στολίζουν το χώρο τους και περνούν δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.
Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης: Ανοιχτό Σχολείο
Ευαγγ.Τσιμίνη 9, 19002 Παιανία
Τηλ/Φαξ: 210-6640433

Βιταμίνη D : Μια βιταμίνη απαραίτητη για όλους, ιδίως για τα παιδιά!

Οι αντιραχιτικές ιδιότητες μιας λιποδιαλυτής ουσίας που προσλαμβάνονταν από το μουρουνέλαιο, οδήγησε στις αρχές του 1930 τους ερευνητές, στην απομόνωση και ταυτοποίηση της βιταμίνης D.
Οι δύο μορφές βιταμίνης D με σημασία για την ανθρώπινη βιοχημεία, είναι η D2 (εργοκαλσιφερόλη) και η D3 (χοληκαλσιφερόλη).

Η D2 ανευρίσκεται στο φυτικό βασίλειο, ενώ η D3 αφενός εμπεριέχεται σε σημαντικά ποσά στα ιχθυέλαια, στο συκώτι, στα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά και στις εμπλουτισμένες μαργαρίνες και αφετέρου παράγεται στον ανθρώπινο οργανισμό, διαμέσου της φωτολυτικής δράσης της υπεριώδους ακτινοβολίας, από την πρόδρομη ουσία 7-δευδροχοληστερόλη (7-DC), διαδικασία που λαμβάνει μέρος στο δέρμα.

Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες, θα συμπέρανε κάποιος πως σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που η ηλιοφάνεια ακμάζει, η ενδογενής σύνθεση της βιταμίνης D, δεν αφήνει περιθώρια για ανεπάρκειες και ελλείψεις.