13 Δεκ 2011

Ημερίδα: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Από τη Θεωρία στην Πράξη» (16/12)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 
Εστία Μουσών Νάουσας, Αίθουσα Κονσέρτων

ΗΜΕΡΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ΝΑΟΥΣΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ωνάσειο: Aνακοίνωση νοσηλεία παιδιών – ασθενών του «Αγία Σοφία»


Με αφορμή τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα σχετικά με τη νοσηλεία παιδιών – ασθενών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ανακοινώνει ότι:

Τι λένε τα παιδιά μας όταν ζωγραφίζουν;

Μουτζούρες και γραμμές. Αυτά είναι τα πρώτα που κάνει ένα παιδί μόλις πρωτοπάρει στο χέρι του μολύβι για να “ζωγραφίσει” στο χαρτί. Αργότερα βάζει χρώμα και έπειτα αναπαριστά όλο και πιο ρεαλιστικά μια εικόνα. Ποια ανάγκη σπρώχνει τα παιδιά παγκοσμίως ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, κουλτούρας και πολιτισμού να ζωγραφίζουν; Υπάρχουν κάποια “κρυφά” μηνύματα που θέλουν να μας δώσουν;

Όταν τα παιδιά ξεσπάνε!

 Ουρλιάζουν, κλαίνε, γκρινιάζουν, κλοτσάνε. Τα ξεσπάσματα των παιδιών απασχολούν πολύ τους γονείς, οι οποίοι συχνά δεν ξέρουν πώς να τα αντιμετωπίσουν. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, που ανάλυσαν τα ξεσπάσματα παιδιών και εφήβων, προτείνουν στους γονείς να δείχνουν ψυχραιμία.

Οσο αυτά διαρκούν και μέχρι να ηρεμήσουν, οι γονείς καλούνται να μην κάνουν τίποτα. Αυτά τα ξεσπάσματα, εξηγεί ο επικεφαλής των ερευνητών Τζέιμς Γκριν, σε μεγάλο ποσοστό, οφείλονται σε εκνευρισμό και θλίψη.