7 Μαρ 2012

Τέλεια νέα για τους Playmobil fans της Θεσσαλονίκης!!

Από τις 9 έως τις 27 Μαρτίου ο μαγευτικός κόσμος των PLAYMOBIL ξεδιπλώνεται στο Mediterranean Cosmos!

Ένα εκπληκτικό Κάστρο Ιπποτών PLAYMOBIL και ένας τεράστιος κόκκινος Δράκος ξυπνάει τη φαντασία των μικρών μας φίλων για μεσαιωνικές περιπέτειες, ενώ το μεγάλο Αφρικανικό Καταφύγιο τους ταξιδεύει στην Αφρική για σαφάρι!

Και φυσικά, 5 απίθανοι παιδότοποι PLAYMOBIL περιμένουν καθημερινά τα παιδιά για να διασκεδάσουν με ατελείωτες ώρες παιχνιδιού!
 

Τα Legos πάνε παντού

Εκτυπώστε το - Πλαστικοποιήστε το και έχετε έτοιμο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι!

Γρήγορα και απλά...

Μπορείτε να συνδυάσετε την εκμάθηση κανόνων, την αύξηση του χρόνου αναμονής,  το "περιμένω την σειρά μου", την κατασκευαστικότητα, την αντοχή στη ματαίωση, την χρήση προμαθηματικών εννοιών, τον προσανατολισμό, καθώς και την χρήση του ζαριού.

Προβλήματα συμπεριφοράς vs αισθητηριακών δυσκολιών

Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Διαφέρουν ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα και επομένως τη λειτουργία του εγκεφάλου τους.
Τα παιδιά με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας αντιλαμβάνονται με διαφορετικό τρόπο το περιβάλλον και επομένως συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο. Όχι επειδή είναι πιο τολμηρά, ριψοκίνδυνα ή παράλογα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ των αισθητηριακών και των προβλημάτων στη συμπεριφοράς.

Τι είναι το Α τέστ;

Το Α' Τεστ είναι ένα απλό, εύχρηστο και σύντομο προληπτικό τεστ που απευθύνεται σε φυσιολογικά παιδιά και απαντά αντικειμενικά στο ερώτημα αν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το σχολείο στην Α' Δημοτικού;

Τι αξιολογεί;
Το Α' ΤΕΣΤ δημιουργήθηκε για να αξιολογεί τη Σχολική Ετοιμότητα, δηλαδή τις πρακτικές και λεκτικές ικανότητες του παιδιού που είναι αναγκαίες για την επιτυχή φοίτηση του στο χολείο, όπως είναι οι ικανότητες ανάγνωσης, γραφής, κρίσεως, πρώιμης αφαιρετικής – μαθηματικής σκέψης και γενικών γνώσεων. Επιπλέον ελέγχει και 2 ακόμη παράγοντες την Υπερκινητικότητα / Συγκέντρωση Προσοχής και τη Συναισθηματική ωριμότητα του παιδιού δηλαδή, την ικανότητά του να συνεργάζεται και να προβάλει τις δυνατότητές του.

Μηχανισμός τόνωσης της μνήμης

Στο κοντινό μέλλον δεν αποκλείεται να έχουμε στη διάθεσή μας ένα μηχανισμό ενίσχυσης και τόνωσης της μνήμης μας ο οποίος μάλιστα θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος στους ηλικιωμένους καθώς και σε εκείνους που πάσχουν από άνοια.

Αυτή είναι η προσδοκία των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια με βάση ένα πείραμα που διεξήγαν σε επτά ασθενείς με επιληψία, στον εγκέφαλo των οποίων είχαν ήδη τοποθετηθεί ηλεκτρόδια, ώστε να εντοπιστεί το σημείο που πυροδοτούσε τις κρίσεις της επιληψίας. Οι ερευνητές ενεργοποιούσαν μέσω των ηλεκτροδίων την «είσοδο» του ιππόκαμπου - του μέρους του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη διαμόρφωση των αναμνήσεων. Η ενεργοποίηση των ηλεκτροδίων γινόταν τη στιγμή που οι ασθενείς βρίσκονταν σε διαδικασία εκμάθησης νέων δεδομένων μέσω ενός βίντεο παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, μάθαιναν καλύτερα το δρομολόγιο και τα σημεία - στάσεις σε ένα βιντεοπαιχνίδι το οποίο απαιτούσε ο ασθενής να είναι ο οδηγός ταξί που πηγαίνει τους επιβάτες σε προκαθορισμένες στάσεις.