26 Σεπ 2012

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Κοντά στα παιδιά του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, που έχουν ανάγκη, θα βρεθούν στις 6 και 7 Οκτωβρίου οι Γιατροί του Κόσμου στο πλαίσιο προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης.

Παιδικό ραδιόφωνο!!

Ανακάλυψα ένα site το οποίο έχει ραδιόφωνο με μουσική για παιδιά. Αρκετά ενδιαφέρον, αφού παρέχει ραδιοφωνικό πρόγραμμα μόνο για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και ενημέρωση για κάποια θέματα που αφορούν τους γονείς. Αυτό που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο ίντερνετ..

Λίγα λόγια...

"Το Baby Radio δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009, μετά από προετοιμασία αρκετών μηνών, για να ψυχαγωγεί τη νέα οικογένεια από την πρώτη ημέρα που γίνεται γνωστός ο ερχομός του νέου μέλους της οικογένειας, έως και τα πρώτα χρόνια της προσχολικής του ηλικίας. Το πρόγραμμα του είναι βασισμένο σε παιδική μουσική και παραμυθάκια σε μεγαλύτερο μέρος ελληνικής προέλευσης.

Διάγνωση της δυσλεξίας πριν το παιδί πάει σχολείο

Παιδιά με κίνδυνο να παρουσιάσουν δυσλεξία παρουσιάζουν διαφορές της εγκεφαλικής δραστηριότητας σε μαγνητικές τομογραφίες ακόμη και πριν να μάθουν να διαβάζουν, σύμφωνα με εύρημα που προέκυψε από μια μελέτη του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης. Δεδομένου ότι η αναπτυξιακή δυσλεξία αντιδρά καλύτερα στην πρώιμη παρέμβαση, η διάγνωσή της σε παιδιά  στην ηλικία που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο ή ακόμη πιο πριν θα μπορούσε να αμβλύνει τις δυσκολίες και την απογοήτευση που αυτά βιώνουν αργότερα στο σχολείο.