27 Ιουλ 2012

Παιδάκι με Αυτισμό δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει… το δωμάτιό του!

Ο Zach Tahir 5 χρόνος με Αυτισμό πάσχει από το σύνδρομο Pica, εξαιτίας του οποίου δε μπορεί να αντισταθεί στο να τρώει το γύψο και το… χαλί στο δωμάτιο του! 

Οι "μορφές" της σύγχρονης οικογένειας

Η οικογένεια αποτελεί το βασικό κύτταρο της οργανωμένης κοινωνικής συμβίωσης. Η καθιέρωση του θεσμού αυτού έγινε από τα πρώτα σχεδόν βήματα της ζωής του ανθρώπου στη γη και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και στη ζωή των μεμονωμένων ατόμων. Η οικογένεια άσχετα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά καιρούς, σαν θεσμός έχει αναγνωριστεί και λειτουργεί με τη μία ή την άλλη μορφή σε όλες τις χώρες του κόσμου, είτε αυτές είναι πολιτισμένες είτε είναι απολίτιστες.

Ο κυριότερος προορισμός της οικογένειας είναι η διαιώνιση του είδους. Αλλά μετά την συγκρότηση της οικογένειας και ιδίως μόλις γεννηθούν τα παιδιά εμφανίζονται πλήθος ευκαιρίες για χαρές πρωτόγνωρες και απολαύσεις μοναδικές, που ο άνθρωπος μόνο στα πλαίσια της οικογένειας μπορεί να νιώσει.

Κοράκια και παιδάκια έως επτά ετών έχουν περίπου τις ίδιες ικανότητες στην...επίλυση προβλημάτων

Ο Αίσωπος κάτι ήξερε που, στους διάσημους μύθους του, απέδιδε στα διψασμένα κοράκια μοναδική εξυπνάδα, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά έκανε συγκρίσεις με τα παιδιά. Τα τελευταία έως την ηλικία των επτά ετών δεν ξεπερνούν τα κοράκια στην ικανότητα επίλυσης ορισμένων προβλημάτων, για παράδειγμα με ποιό τρόπο θα βγάλουν κάτι μέσα από μια βαθιά μισογεμάτη στάμνα. Μόνο από τα οκτώ χρόνια και μετά, σύμφωνα με την μελέτη, τα παιδιά γίνονται αναμφισβήτητα πιο έξυπνα και ικανά από τα κοράκια!