10 Οκτ 2012

Κοινωνικότερα τα παιδιά με δύο γονείς

Εξυπνότερα και κοινωνικότερα είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν έχοντας στο πλευρό τους και τους δύο γονείς εν συγκρίσει με τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεικές οικογένειες υποστηρίζει έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Οικογένειας.

Μια διαφορετική ερμηνεία

Από την πρώτη μέρα των σπουδών μου, μέχρι και σήμερα που διαβάζω καθημερινά δεκάδες ειδήσεις/έρευνες/απόψεις κτλ. που αφορούν τον αυτισμό, έχω διαβάσει πάρα πολλές ερμηνείες. Άλλες πιο επιστημονικές, άλλες με πιο απλά λόγια, κάποιες λακωνικές και ορισμένες μακροσκελέστατες. Οι ερμηνείες αυτές προέρχονται από γιατρούς, ερευνητές, ειδικούς θεραπευτές, ακόμα και από γονείς παιδιών με αυτισμό οι οποίοι σχεδόν κυριολεκτικά έχουν σπουδάσει το θέμα.

Σήμερα, διάβασα μια εκπληκτική ερμηνεία, την οποία θα 'θελα να μοιραστώ μαζί σας. Δεν είναι κάποιου ειδικού στον αυτισμό, αλλά ενός ανθρώπου αφοσιωμένου στην τεχνολογία. Η ερμηνεία του Marc Sirkin, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακού μάρκετινγκ του οργανισμού Autism Speaks είναι η εξής: 

Τι βρίσκεται πίσω από την επιληψία

Η επιληψία οδηγεί το νευρικό σύστημα να στείλει μη φυσιολογικά και υπερβολικά ηλεκτρικά σήματα. Το αποτέλεσμα είναι σπασμοί που μπορεί να χαρακτηρίζονται από ακούσιες κινήσεις, περιόδους από έλλειψη συναίσθησης και άλλες αλλαγές συμπεριφοράς.