1 Φεβ 2012

Χρωματίζοντας εντός ορίων

Έχετε αγωνιστεί ποτέ να μάθετε σε ένα παιδί να "μένει" εντός ορίων κατά τη διάρκεια χρωματίσματος ενός πλαισίου? Και σίγουρα θα είναι μια δύσκολη διαδικασία, εαν το παιδί έχει οπτικοκινητικές ή αντιληπτικές δυσκολίες.

Ψάχνοντας βρήκα στο site Pediatric Occupational Therapy Tips μια τεχνική αρκετά ενδιαφέρουσα που δεν είχα χρησιμοποιήσει πριν. Εκτός από το έντονο και παχύ περίγραμμα του σχεδίου, όπως λέω συνήθως στους γονείς να χρησιμοποιούν για αρχή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απτικό σημάδι που θα υπενθυμίζει στο παιδί να παραμένει εντός των ορίων του πλαισίου...

Βέροια: Αποκριά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη!!!

Ο Φεβρουάριος, μήνας αποκριάς, μας εμπνέει για ποικίλες μεταμορφώσεις και ταξίδια σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους… Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε βιβλία, να μασκαρευτούμε, να κάνουμε κατασκευές… Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Σε άλλο σημείο του εγκεφάλου τελικά το κέντρο του λόγου

Το κέντρο του λόγου βρίσκεται 3 εκατοστά πιο κοντά στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου, στον αριστερό κροταφιαίο λοβό, μπροστά και όχι πίσω από τον ακουστικό φλοιό (Πηγή φωτο: Georgetown University)


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη που αναθεωρεί τα έως τώρα παραδεδεγμένα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Το κέντρο του λόγου βρίσκεται σε άλλη εγκεφαλική περιοχή, από αυτήν που πίστευαν ως τώρα οι νευρολόγοι.

«Ένα Γράμμα Μια Ιστορία»


Η βραβευμένη σειρά «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία» στοχεύει στη μάθηση μέσα από την ψυχαγωγία και αποτελεί μια πρωτότυπη παραγωγή της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ελληνική γλώσσα στην ψηφιακή εποχή της εκπαίδευσης.