30 Μαΐ 2012

«Μαθαίνω να σώζω μια ζωή»: Πρόγραμμα πιστοποίησης σε θέματα Α΄ Βοηθειών να σώζω μια ζωή

Το ΝΟΗΣΙΣ στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής πρόγραμμα πιστοποίησης σε θέματα Α΄ Βοηθειών.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε δύο συναντήσεις διάρκειας 4,5 ωρών η καθεμιά και λήγει με τη διεξαγωγή εξέτασης για τη λήψη πιστοποίησης.

Να στείλω το παιδί κατασκήνωση;

Κάθε τέτοια εποχή οι γονείς, άλλοι γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς κι άλλοι γιατί το θεωρούν καλή ευκαιρία κοινωνικοποίησης των παιδιών τους, μπαίνουν σε διλήμματα όπως:

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να πάει το παιδί μου στη κατασκήνωση;
Χρειάζεται; Για πόσο; Πού; Να το αφήσω να το ζητήσει; Να το πιέσω;

Βρήκαμε αυτό το άρθρο (στο infokids.gr) αρκετά ενδιαφέρον για όλους εσάς που αναρωτιέστε... και σας το παρουσιάζουμε.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά...

Μουσικοκινητικές δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο

Η μουσική, ο ρυθμός, το τραγούδι και η κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων

Η μουσικοκινητική αγωγή είναι όρος ταυτόσημος με τη ρυθμική αγωγή.
Η αξία της είναι πολύ μεγάλη ως προς την σωματική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού. Μέσα από αυτή το παιδί βιώνει τη μουσική, τους νόμους της και την έννοια του ρυθμού, του λόγου και του χώρου. Επιπλέον, η μουσικοκινητική αγωγή δίνει διέξοδο στην φυσιολογικά αυξημένη ανάγκη του παιδιού της νηπιακής ηλικίας για κίνηση, παιχνίδι και εκτόνωση. Ακόμη , το βοηθά να έρθει σε επαφή με τη μουσική κληρονομιά του λαού του και άλλων λαών. Τέλος, το παιδί έρχεται σε διαδραστική επαφή με τα άλλα παιδιά και κοινωνικοποιείται.