8 Δεκ 2011

Γνωστικά προβλήματα και στην ενήλικη ζωή για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πρόωρα

Οι νεαροί ενήλικες που γεννήθηκαν πολύ πρόωρα, αλλά χωρίς σοβαρές εγκεφαλικές επιπλοκές, ενδεχομένως να μην είναι εξίσου πνευματικά οξυδερκείς με τους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μικρή έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι στη Φινλανδία με επικεφαλής την Δρ Κάτρι Ράικονεν διαπίστωσαν ότι εκ των 208 νεαρών ενηλίκων που μελέτησαν, οι μισοί είχαν γεννηθεί με χαμηλό σωματικό βάρος (λιγότερο από 1.496 γραμμάρια) και είχαν γενικά χαμηλό σκορ στα τεστ μνήμης, προσοχής και σε άλλες πνευματικές δεξιότητες.

Ανακαλύφθηκαν γονίδια που σχετίζονται με την υπερκινητική διαταραχή

Νέα μελέτη για τα γονίδια μπορεί ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις στα αίτια της διαταραχής έλλειψης συγκέντρωσης και υπερκινητικότητας, μια από τις πιο συχνές διαταραχές συμπεριφοράς στα παιδιά.

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ποικιλομορφίες σε 4 γονίδια που εμπλέκονται σε εγκεφαλικές οδούς σηματοδότησης, που μπορεί να αποκαλύψουν στοιχεία για την αντιμετώπιση της διαταραχής.

Ερευνητές του Children's Hospital, στη Φιλαδέλφεια, ανέλυσαν όλο το γονιδίωμα 1.000 παιδιών με διαταραχή έλλειψης συγκέντρωσης και υπερκινητικότητας και το συνέκριναν με αυτό 4.100 παιδιών χωρίς τη διαταραχή. Οι επιστήμονες ερεύνησαν για διαφορές στον αριθμό των διαγραφών ή επαναλήψεων του DNA.

Η Αθήνα «ντύνεται» χριστουγεννιάτικα την Παρασκευή

Κάλεσμα στους μικρούς Αθηναίους να στολίσουν το Σύνταγμα αυτή την Παρασκευή απευθύνει ο Δήμος Αθηναίων, που ξεκινάει τις εορταστικές του εκδηλώσεις για τα φετινά Χριστούγεννα.

Από τις 11 το πρωί και έως τη μία το μεσημέρι τα παιδιά, που θα βρεθούν στο Σύνταγμα, θα μπορούν να στολίζουν τα δέντρα της πλατείας με συνοδεία μουσικής και δώρων.

Φασαρία και χαρά έρχονται τα ξωτικά!

Το ξυπνητήρι των ξωτικών χάλασε και τα μικρά μαγικά σκανταλιάρικα πλασματάκια κοιμούνται του καλού καιρού στα δεντρόσπιτα τους! Μόνο τρία ξωτικά είναι ξύπνια γιατί έλειπαν ταξίδι στο χωριό του Άγιου Βασίλη! Τώρα όμως που επέστρεψαν είναι πολύ αναστατωμένα και ψάχνουν τρόπους να ξυπνήσουν τα υπόλοιπα ξωτικά!

Παιδιά τι λέτε;; Θα βοηθήσετε να τα ξυπνήσουμε για να βρουν τα Χριστούγεννα και φέτος τη μαγεία τους;

Ωριαίες δραστηριότητες με γλυκές μαγειρικές, ξύλινες κατασκευές, θέατρο, μουσική και χορό μέσα σ’ έναν απίθανο Χριστουγεννιάτικο μύθο, από τις 11.30 έως τις 14.30.