10 Σεπ 2012

Δραστηριοποιήσου με τα ΙΜΕάκια!!



Υπάρχουν πολλές φορές που γονείς, εκπαιδευτικοί και θεραπευτές δεν ξέρουν που να ψάξουν για δραστηριότητες στον υπολογιστή, να εκτυπώσουν παιχνίδια/ φύλλα ζωγραφικής/ ασκήσεις, αλλά και να βρουν εξωτερικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Και όλα αυτά φυσικά για τα παιδιά.. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού δημιούργησε τα ΙΜΕάκια... Τι είναι τα ΙΜΕάκια?




Τα ΙΜΕάκια, είναι το club των νέων φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Τα ΙΜΕάκια έχουν δημιουργήσει ένα club με μέλη που επισκέπτονται συχνά το πολιτιστικό κέντρο "Ελληνικός Κόσμος". Υπάρχουν εκπαιδευτικά παιχνίδια, οπτικοακουστικές περιήγησεις στα "θέατρα" Εικονικής Πραγματικότητας, καθώς και άλλες δραστηριότητες.

Τα ΙΜΕάκια δημιουργήθηκαν για να δώσουν προνόμια άμεσης επικοινωνίας στα παιδιά που επισκέπτονται συχνά τον "Ελληνικό Κόσμο". Μπορείτε να γίνεται μέλη του club εαν είστε μεταξύ 5 και 12 ετών. Μαθητικές ομάδες και σχολικές τάξεις μπορούν να κάνουν ομαδική εγγραφή.

Το site με τα ΙΜΕάκια παρέχει διάφορες δραστηριότητες όπως:
  • Ένωσε τις τελείες για να βρεις τη ζωγραφιά που κρύβεται

  • Εκτύπωση ζωγραφιών

  • Wallpapers

  • Παιχνίδια μνήμης, γνώσεων, λογικής, δράσης κ.α.

  • Κόμιξ

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα
Μπορείτε να επισκεφτείτε τα ΙΜΕάκια στην ιστοσελίδα τους, να τα γνωρίσετε, να γίνεται μέλος, να ψυχαγωγηθείτε μαζί τους, αλλά και να ενημερωθείτε για πολλά θέματα. Είναι μια ωραία προσπάθεια του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού να εκπαιδεύσει και να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους.

Καλή πλοήγηση και Καλή Διασκέδαση!!

Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Με μελλοντικά ψυχικά νοσήματα σχετίζεται η παιδική κακοποίηση

"Προκαλεί εγκεφαλικές αλλαγές" 

Οι εγκεφαλικές αλλαγές που σχετίζονται με την παιδική κακοποίηση μπορεί να αποτελέσουν την βάση για μελλοντικά ψυχικά νοσήματα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Neuropsychopharmacology.

Η μελέτη, που συνέκρινε τους εγκεφάλους εφήβων που είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά με συνομηλίκους τους που δεν είχαν υποστεί βίαιη μεταχείριση, είναι η πρώτη παρακολουθεί άτομα πριν διαγνωστούν με ψυχική νόσο. Ενισχύεται έτσι η περίπτωση της αιτιολογικής σχέσης μεταξύ βλάβης και νόσου.

Νέα παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους

Μπορείτε να βρείτε έναν παιχνιδιάρικο διαδικτυακό τόπο, ο οποίος παρέχει διασκέδαση και ταυτόχρονα μάθηση, στους μικρούς μας φίλους στη διεύθυνση http://tinascraft.com.

Ιδέες για πρωτότυπες κατασκευές, πληροφορίες για διάφορα ζώα (εικόνες, videos, ήχοι) ανά κατηγορία, προμαθηματικές έννοιες (μεγέθοι, σχήματα, ποσότητες και αριθμοί), εκπαιδευτικά θέματα (γεωγραφίας, εικαστικών, μουσικής) και φυσικά πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Σύντομα περιμένουμε επίσης να προστεθεί μια ακόμη κατηγορία παραμυθιών και άλλων εκπλήξεων!

Πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών από το Δ. Αμαρουσίου

Τη δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, παράλληλα με τη διάθεση σχολικών ειδών, προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζοντας την προσπάθεια για... την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης για όλους τους πολίτες.

Με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία, ιδιαίτερα την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, η οποία έχει ήδη οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες και οδηγεί ομάδες συμπολιτών μας σε αποκλεισμό από παροχές και υπηρεσίες, ο Δήμος Αμαρουσίου παρέχει τη δυνατότητα σε μαθητές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών τους αναγκών.