14 Ιουν 2012

Έλεγχος κεφαλής: προειδοποιητικό καμπανάκι;



Ο αδύναμος έλεγχος του αυχένα και της κεφαλής στην ηλικία των έξι μηνών ενδέχεται ν' αποτελεί προειδοποιητικό καμπανάκι εκδήλωσης αυτισμού, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα μιας μελέτης του οργανισμού Autism Speaks. "Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι η αξιολόγηση των κινητικών δεξιοτήτων θα πρέπει να ενσωματωθεί με τις υπόλοιπες αξιολογήσεις της συμπεριφοράς οι οποίες μας παρέχουν τις πρώτες πληροφορίες για τα πρώιμα στάδια του αυτισμού" εξηγεί η Rebecca Landa Δρ., διευθύντρια του Κέντρου για τον Αυτισμό και Σχετικών Διαταραχών του Ινστιτούτου Kennedy Krieger.

Τραπέζι Post-it: Προάγει σίγουρα τη δημιουργικότητα!

Σχεδιασμένο από την ιταλική ομάδα Soup Studio το τραπεζάκι αυτό είναι ιδανικό για παιδιά και για ενήλικες!

Όπως θα παρατηρήσετε και από τις φωτογραφίες, το τραπεζάκι έχει την εξής ιδιαιτερότητα: ενώ με μια πρώτη ματιά φαίνεται να είναι ένα κλασσικό τραπεζάκι στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι. 

Στο πάνω μέρος του μπορείτε να δείτε ότι έχει ενσωματωμένο ένα πραγματικά τεράστιο post-it στο οποίο μπορεί κανείς να ζωγραφίσει και να γράψει κανονικά και στη συνέχεια απλά να το αφαιρέσει και να έχει ένα νέο για την επόμενη φορά. Έξυπνη ιδέα, εσείς τι λέτε;

Το απόλυτο "καταφύγιο" για παιδιά με αυτισμό

'Εχουμε μιλήσει σε πολλά άρθρα μας στο παρελθόν για τις αισθητηριακές και όχι μόνο δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό. Δεν είναι λίγες οι στιγμές που έρχονται αντιμέτωπα με την αισθητηριακή υπερφόρτιση, η οποία δυστυχώς οδηγεί σε μια ανεξέλεγκτη έκρηξη. Εκείνη την πραγματικά δύσκολη στιγμή, το χάδι σας δεν βοηθά...., η αγκαλιά σας δεν το ηρεμεί..., ακόμη και το αγαπημένο του παιχνίδι μπορεί να μην αρκεί για να του αποσπάσει την προσοχή! Το μόνο που έχει πραγματικά ανάγκη είναι μια γωνιά ηρεμίας.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν η ιδέα να είχατε στο σπίτι σας μια πολυθρόνα που μπορεί να μετατραπεί σε προστατευτικό κουκούλι που προστατεύει το παιδί σας από αυτά τα ερεθίσματα; Μάλλον ελκυστική, πιστεύω. 
                                                              Πηγή εικόνας: http://www.freyjasewell.co.uk/#/hush/4549698628

Summer Camp από τα Εκπαιδευτήρια Ζώη

Μια ακόμη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη και φέτος διοργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά με ευθύνη και συνέπεια το Arts and Sports Camp και το Sports and Swimming Camp.

Πρόκειται για δυο αθλητικά, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούν εκπαιδευτικοί της Σχολής μας, που διακρίνονται για το ήθος και την υπευθυνότητά τους και πιστεύουμε πως θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να ξεκουραστούν, να ψυχαγωγηθούν, να αποκτήσουν καινούριους φίλους, νέες εμπειρίες, νέες γνώσεις και να λειτουργούν πιο αυτόνομα, μακριά από τους γονείς τους, έτσι ώστε να αρχίσουν τη νέα χρονιά γεμάτα ζωντάνια και δύναμη.