16 Δεκ 2011

Πολυαισθητηριακή εφαρμογή για iPad, iPhone ή iPod Touch



Βρήκα μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή στο blog Triving in school, η οποία συνδυάζει τα γραφικά με τη μουσική για να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα πολυαισθητηριακή εφαρμογή. 


Χριστουγεννιάτικο camp

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 4-9 ετών διοργανώνει για την περίοδο των εορτών το Mini Sports Club.
Τα παιδιά θα διδαχθούν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, ρυθμική, ενόργανη και μοντέρνο χορό από έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 27,28,29,30 Δεκεμβρίου και 3,4,5 Ιανουαρίου από Δευτέρα-Παρασκευή: 08:00-16:00.

Η κοινωνική φοβία στα παιδιά

Η κόρη μας είναι 10 ετών και αποφεύγει την επαφή με τους συμμαθητές της και τη συμμετοχή σε σχολικές δραστηριότητες. Φοβάται κάτι ή είναι ντροπαλή;

Οπως ορισμένοι ενήλικες, έτσι και κάποια παιδιά αντιμετωπίζουν ένα ψυχολογικό πρόβλημα που ονομάζεται κοινωνική φοβία. Πρόκειται για μια εκδήλωση έντονου άγχους σε μέρη ή καταστάσεις όπου το παιδί φοβάται ότι θα εκτεθεί, θα νιώσει αμηχανία, ντροπή, ότι οι φίλοι του θα το μειώσουν ή θα το κάνουν ρεζίλι.

Κοιμάται με ανοιχτά μάτια

Ένα σπάνιο φαινόμενο, που παρατηρείται στα μωρά, είναι να κοιμούνται με τα μάτια τους ανοικτά! Ονομάζετε νυκτερινή λαγόφθαλμος, είναι ένα ακίνδυνο και περαστικό σύμπτωμα και δεν αποτελεί ένδειξη ότι το παιδί σας θα αναπτύξει ή έχει κάποια νευρολογική πάθηση.

Συνήθως παρατηρείται σε βρέφη μεταξύ 12 και 18 μηνών και ούτε η ιατρική μπορεί να αποφανθεί γιατί αυτά τα μωρά κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά!

Παιδική Σκηνή

Κάπου στην Βόρια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ' έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σε ένα μέρος μακρινό. Σε αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος. Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει... Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς. Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σε ένα απέραντο χειμωνιάτικο, παγωμένο τοπίο. Αραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός Εγωιστή Γίγαντα;

Η γλώσσα των διδύμων

Η ιδέα μίας «γλώσσας των διδύμων» (ή «cryptophasia» για να το πούμε πιο κομψά) κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό. Έχει αναφερθεί ότι το 50% των νεαρών διδύμων θα έχουν τη δική τους γλώσσα-εκείνη που χρησιμοποιούν μόνο για να επικοινωνούν μεταξύ τους και δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς άλλος εκτός από αυτούς
Η θεωρία πίσω από τη «γλώσσα των διδύμων» είναι κάπως έτσι: τα δίδυμα είναι τόσο στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους και στηρίζονται το ένα στο άλλο σε τέτοιο βαθμό που δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο, κι έτσι σκαρφίζονται τη δική τους ιδιοσυγκρασιακή γλώσσα που αναπτύσσεται μόνο μεταξύ τους. Έχει πλάκα να σκεφτεί κανείς και είναι μία σχεδόν μαγική ιδέα σίγουρα. Στην πραγματικότητα όμως, στέκει αυτή η θεωρία;

«Η κίνηση στους δρόμους»

 Για όλα τα παιδιά και ειδικά για παιδιά που αντιμετωπίζουν ανωριμότητα και μαθησιακές δυσκολίες (δυσγραφία, διάσπαση προσοχής κα.)/Δυσλεξία, ο προσανατολισμός στον χώρο είναι μια δύσκολη κατάκτηση και ένα έλλειμμα που πάντα κουβαλούν. Είναι απαραίτητο να γίνονται ασκήσεις που τα βοηθούν να προσανατολίζονται αποτελεσματικά στον χώρο αφού αυτό θα οδηγήσει στην σωστή γραφή, στην κατανόηση της σειροθέτησης, διαδοχής κτλ. 
Ένα τέτοιο παιχνίδι – άσκηση είναι: «Η κίνηση στους δρόμους» και μπορεί να γίνει από γονείς, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές για να ενισχύσουν το παιδί στην κατανόηση της κατεύθυνσης.