17 Ιαν 2012

Puzzle απο το Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

Τρία παιχνίδια προστέθηκαν στη σελίδα των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με τίτλο:

-Λυχνάρι (15 κομμάτια)

-Εικόνα (25 κομμάτια)

-Ψηφιδωτό (35 κομμάτια)

Πρόκειται για 3 παζλ , που τα παιδιά μπορούν να συμπληρώσουν διαδικτυακά πατώντας εδώ.

Οι εικόνες των παζλ προέρχονται από εκθέματα που εκτίθενται στο μουσείο.

Το σχήμα κεφαλιού του μωρού


Πολλοί νέοι γονείς ανησυχούν για το σχήμα του κεφαλιού του μωρού τους και για τα εξογκώματα που συχνά ψηλαφούν στο κρανίο του. Ακολουθούν μερικές απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Η τεχνολογία συμβάλλει στην αποκατάσταση


Το βίντεο αυτό αναφέρει το πόσο ευεργετική μπορεί να γίνει η νέα τεχνολογία για την αποκατάσταση ασθενών με κινητικά προβλήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν εξετάσει το Microsoft XBox Kinetic (κάτι αντίστοιχο του Wii).
Από την πλευρά του θεραπευτή (εμφανίστηκαν γιατροί και εργοθεραπευτές), είναι ευκολότερο να παρακολουθήσει την πρόοδο του ασθενή. Αυτό γίνεται άμεσα, μέσα από την επίδοσή του στα συγκεκριμένα παιχνίδια και τη σύγκριση της τωρινής επίδοσης με τις προηγούμενες.
Από την πλευρά του ασθενή, η προσπάθειά του γίνεται πιο ευχάριστη και διασκεδαστική και επομένως έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να τα δώσει όλα!!!

Πως θα βοηθήσουμε ένα παιδί με αυτισμό να φορέσει τα χειμωνιάτικα ρούχα του?



Πολλοί γονείς αναφέρουν αισθητηριακά ζητήματα στα παιδιά τους, όταν μεταβαίνουν από τα καλοκαιρινά στα χειμωνιάτικα ρούχα... Βρήκαμε τις 10 καλύτερες συμβουλές στο The Autism Life και σας προτείνουμε να τις δοκιμάσετε!

Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.)

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο απο το Υπουργείο Υγείας και ο ρόλος του είναι η επιμόρφωση και η ένταξη στο κοινωνικό σύνολο, Ατόμων με Προβλήματα Όρασης. Σε συνεργασία με άλλους φορείς, υλοποιεί και συμμετέχει σε σειρά προγραμμάτων έρευνας, πρόληψης και επιμόρφωσης. Τέτοια προγράμματα έχουν σκοπό τη βελτίωση των παρεχομένων, από το κέντρο, υπηρεσιών, την ενημέρωση γονέων και παιδιών καθώς και την ανάπτυξη νέων ευκαιριών για Άτομα με Προβλήματα Όρασης.