24 Νοε 2011

Τριήμερο Σεμινάριο TEACCH Μέρος ΙΙ


Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, σκοπεύει να διοργανώσει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας στις 3-4 & 5 Φεβρουάριου 2012 τριήμερο σεμινάριο για το πρόγραμμα Προχωρημένης Εκπαίδευσης στη μέθοδο ΤΕACCH (Μέρος ΙΙ). Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αυτισμό.



Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου: Κέντρο Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης., Βερατίου 5, πίσω από τον Σιδ. Σταθμό Θεσσαλονίκης τηλ./fax 2310 241 287, ηλεκτρονική διεύθυνση thess_seminar@autismgreece.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Αλφάβητο κωφαλάλων!





Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αλφάβητο των κωφαλάλων



Σφραγίδα - κύκλος απο ρολό χαρτιού υγείας

 Μια εύκολη δραστηριότητα για μικρά και μεγάλα παιδιά. Τα μικρά πιτσιρίκια θα μάθουν να ελέγχουν καλύτερα τα εργαλεία, θα μάθουν πως είναι ο κύκλος, τα χρώματα, και πως να συντονίζουν τις κινήσεις τους. Τα πιο μεγάλα παιδιά μπορούν να εξελίξουν αυτή τη δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας τους κύκλους για να φτιάξουν ένα σχέδιο (π.χ. ένα δέντρο, ένα σπίτι) ή ακόμα και γράμματα. Πολλοί κύκλοι ο ένας δίπλα στον άλλο, στην σωστή κατεύθυνση μπορεί, για παράδειγμα, να σχηματίσουν το γράμμα Γ. Αλλά και όποιο άλλο γράμμα ή αριθμό τους αρέσει ή τους δυσκολεύει.

 Για την δραστηριότητα, την οποία βρήκα στο parents.gr κόψτε ένα τελειωμένο ρολό υγείας (το γκρί χαρτόνι δηλαδή) έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο μικροί κύλινδροι.

Η φυσική κατάσταση της μνήμης

Οι ερευνητές έχουν βρει συσχέτιση της φυσικής κατάστασης και της εγκεφαλικής λειτουργίας σε παιδιά περίπου 9 και 10 χρονών: Εκείνοι που είναι περισσότερο γυμνασμένοι τείνουν να έχουν μεγαλύτερο ιππόκαμπο και να αποδίδουν καλύτερα σε ένα τεστ μνήμης από τους λιγότερο γυμνασμένους συνομηλίκους τους.

Η μελέτη, στην οποία χρησιμοποιήθηκε μαγνητική τομογραφία για τη μέτρηση του σχετικού μεγέθους συγκεκριμένων δομών του εγκεφάλου σε 49 δείγματα παιδιών, έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό «Brain Research».
«Αυτή είναι η πρώτη μελέτη μέχρι στιγμής στην οποία έχουν χρησιμοποιηθεί MRI συνθήκες για να εξετασθούν οι διαφορές στον εγκέφαλο μεταξύ παιδιών που είναι γυμνασμένα και παιδιών που δεν είναι» δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και Διευθυντής του Ινστιτούτου Beckman, Art Kramer, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης με την διδακτορική φοιτήτριά του Laura Chaddock και την καθηγήτρια Κινησιολογίας και Υγείας Charles Hillman.

Πόσο επικίνδυνοι είναι οι παιδότοποι;

Μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία, ένα παιδί για να παίξει έπρεπε να πάει σε μια παιδική χαρά… την κλασσική. Με τις κούνιες της, την τραμπάλα της και την τσουλήθρα της.
Όμως πλέον, πολλές παιδικές χαρές «μεταλλάχθηκαν» σε παιδότοπους, όπου παιδιά και γονείς μπορούν να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές. Κατά πόσο τελικά ισχύει κάτι τέτοιο;

Ένας «Χαμογελαστός» Σελιδοδείκτης για την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056!

Ένας «Χαμογελαστός» Σελιδοδείκτης για την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056!

Με μόνο 1€ συμμετέχεις και εσύ στην προσπάθεια να συνεχίσει η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056 να στηρίζει κάθε παιδί που έχει ανάγκη.

Από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 οι μαθητές σε όλη τη χώρα, κατόπιν συνεννόησης με το σχολείο τους, μπορούν να παραγγείλουν και να προμηθευτούν το «χαμογελαστό» σελιδοδείκτη.