2 Σεπ 2016

Πού βρίσκεται η ενσυναίσθηση;

Βρετανική έρευνα έδειξε ότι η πηγή του αλτρουισμού και της ενσυναίσθησης βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου. Η συγκεκριμένη περιοχή στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι πιο ενεργή στα άτομα που μπορούν να καταλάβουν τα προβλήματα των συνανθρώπων τους, να μπουν στην θέση τους και να τους βοηθήσουν με πραγματικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τη δρα Πατρίτσια Λόκγουντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά να επιστρέψουν στα θρανία;

Για τους περισσότερους οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ολοκληρωθεί. Πολλοί από εμάς βρεθήκαμε σε κάποιο νησί, σε κάποιο εξοχικό, χαλαρώσαμε, περάσαμε στιγμές ξενοιασιάς και ηρεμίας. Για πολλούς η επιστροφή στην πόλη και στην εργασία είναι κάτι δύσκολο, πόσο μάλλον για τα παιδιά, τα οποία καλούνται να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα του σχολείου μετά από μια μεγάλη περίοδο συνεχούς παιχνιδιού και ανεμελιάς εξηγεί η Ελίνα Σακαντάρη, Ψυχολόγος.
Ας δούμε πως οι γονείς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, έτσι ώστε η μετάβαση αυτή από τις καλοκαιρινές διακοπές, στο σχολείο και τις ευθύνες και υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται, να γίνει πιο ομαλά.