31 Οκτ 2012

Διαμαρτυρία Εργοθεραπευτών

Έξω από το υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν εργοθεραπευτές οι οποίοι ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να του εκθέσουν σειρά προβλημάτων τους.

Νέο τηλέφωνο για άτομα με προβλήματα όρασης

Μια νέα συσκευή για να εξυπηρετήσει άτομα με προβλήματα στην όραση ανακοίνωσε η εταιρεία Qualcomm. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα smartphone με λειτουργικό Android. Tο όνομα αυτού… Ray! Προφανώς το όνομα είναι εμπνευσμένο από τον γνωστό καλλιτέχνη Ray Charles και η πολυδιάστατη αυτή συσκευή έρχεται να ανατρέψει τα τεχνολογικά δρώμενα.

Δυσκολίες οπτικής αντίληψης

Σήμερα, ολοένα και περισσότερα παιδιά εμφανίζουν αδυναμίες οπτικής σκέψης και κινητικών δεξιότητων. Σε όλα τα στάδια ανάπτυξης ενός παιδιού ο συντονισμός και των δύο είναι πολύ σημαντικός για να μπορεί το παιδί να μάθει να λειτουργεί αποτελεσματικά σε δραστηριότητες όπως: η κίνηση στο χώρο, οι κατασκευές (πχ παζλ), η οργάνωση του χώρου, το γράψιμο, η αντιγραφή σχημάτων, η ζωγραφική κ.α.

Δωρεάν εξέταση ατόμων με δυσλεξία στη Θεσσαλονίκη

Στo πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής της 4ης Δημοτικής Κοινότητας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο "Γιατροί εντός συνόρων", εφαρμόζεται η δωρεάν εξέταση παιδιών και ενηλίκων με δυσλεξία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γνωστικής και Μαθησιακής Αποκατάστασης.